Ομιλος Frigoglass: ο κύκλος εργασιών, 116,6 εκατ. ευρώ

Ομιλος Frigoglass: ο κύκλος εργασιών, 116,6 εκατ. ευρώ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη για το πρώτο τρίμηνο του 2006 παρουσίασε ο όμιλος Frigoglass, o οποίος δραστηριοποιείται σε 14 χώρες και σχεδιάζει την περαιτέρω γεωγραφική επέκταση των δραστηριοτήτων του.

Οπως ανακοίνωσε χθες η διοίκησή του, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 35%, στα 116,6 εκατ. ευρώ, με τα ebitda να αυξάνονται στα 29 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 22,6 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη -μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας- ανά μετοχή διαμορφώνονται στα 0,38 ευρώ έναντι 0,23 ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2005. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Δημ. Λόη, τα νέα προϊόντα που προώθησε στην αγορά αντιπροσωπεύουν το 21,6% των συνολικών πωλήσεων του κλάδου της Επαγγελματικής Ψύξης για το πρώτο τρίμηνο.

Η αύξηση των πωλήσεων, συμπλήρωσε, δεν προέρχεται μόνον από τη Δυτική Ευρώπη, αλλά ενισχύεται συνεχώς και από τη δυναμική ανάπτυξη στις αγορές της Ασίας, της Αφρικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

Η διοίκηση του ομίλου αναμένει ότι οι δραστηριότητές του στη Νιγηρία θα εξακολουθήσουν να αποτελούν πρόκληση καθ’ όλο το 2006, αν και εκτιμάται ότι οι τιμές των πρώτων υλών θα συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η επέκταση των δραστηριοτήτων, τόσο στις αγορές της Κίνας όσο και στην Αμερική. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο, προς την κατεύθυνση αυτή εξετάζονται διάφορες εναλλακτικές λύσεις, όπως η ίδρυση νέου εργοστασίου, η σύμπραξη με υφιστάμενη εταιρεία (joint venture) ή η εξαγορά υφιστάμενης εταιρείας. Ειδικά για την αγορά της Κίνας, σε περίπτωση που προκριθεί το σενάριο της ίδρυσης νέου εργοστασίου, το κόστος της επένδυσης δεν αναμένεται να υπερβεί τα 15 εκατομμύρια ευρώ. O όμιλος Frigoglass είναι κορυφαίος παραγωγός επαγγελματικών ψυγείων στην Ευρώπη, με τα προϊόντα του να διανέμονται σε 100 χώρες και πρόσφατα βραβεύθηκε ανάμεσα σε κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες για το μοντέλο της EasyReach με διοξείδιο του άνθρακα ως ψυκτικό μέσο, στο πλαίσιο της έκθεσης Τεχνολογίας «Hannover Technology Fair 2006», που πραγματοποιήθηκε στο Αννόβερο στη Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή