ΠΕΣΕΔΕ: βόμβα στον ανταγωνισμό οι ρυθμίσεις για το Κτηματολόγιο

ΠΕΣΕΔΕ: βόμβα στον ανταγωνισμό οι ρυθμίσεις για το Κτηματολόγιο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις του νόμου για το Κτηματολόγιο, οι οποίες αναφέρονται στις μικρές εργοληπτικές επιχειρήσεις, εξέφρασε χθες η Πανελλήνια Ενωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Εργων. Η ΠΕΣΕΔΕ θεωρεί ότι οι ρυθμίσεις αποτελούν «βόμβα στα θεμέλια του υγειούς ανταγωνισμού», καθώς δημιουργούν «απροσπέλαστο τείχος» ανάμεσα στη 2η τάξη του Μητρώου και τις υπόλοιπες, αλλά και προϋποθέσεις για τον υποβιβασμό πολλών επιχειρήσεων τρίτης τάξης.

Η ΠΕΣΕΔΕ εκτιμάει ότι οι νέες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου πλήττουν μονομερώς τα δικαιώματα των μικρών εργοληπτικών επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, θεωρεί ότι γίνεται πλέον πολύ δύσκολη η αναβάθμιση μιας μικρομεσαίας επιχείρησης στην τρίτη τάξη του ΜΕΕΠ και η διατήρησή της στην τάξη αυτή, καθώς το τζίρος και τα κεφάλαια που απαιτούνται είναι πολύ υψηλά για τα δεδομένα της αγοράς. «Για την αναβάθμιση στην 3η τάξη με την εφαρμογή του τύπου, μια επιχείρηση 2ης τάξης η οποία έχει τζίρο τριετίας 1,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επιτύχει τους συντελεστές που απαιτούνται για την εφαρμογή του τύπου κατάταξης πρέπει να έχει ίδια κεφάλαια ύψους 4,5 εκατ. ευρώ και πάγια ύψους 850.000 ευρώ», αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση της Ενωσης. «Για τη διατήρηση μιας επιχείρησης με τον ίδιο τζίρο στην 3η τάξη, τα αντίστοιχα ποσά κεφαλαίων πρέπει να είναι 1,3 εκατ. ευρώ και των παγίων 350.000 ευρώ». Η ΠΕΣΕΔΕ καταλήγει πως οι νέες ρυθμίσεις επιδιώκουν μονομερή φραγμό της εξέλιξης των μικρών επιχειρήσεων, αντίθετα προς τους κανόνες της ελεύθερης οικονομίας και της διαφάνειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή