Κινητικότητα με στόχο την εξυγίανση από Συκάρης και Εικόνα – Ηχος

Κινητικότητα με στόχο την εξυγίανση από Συκάρης και Εικόνα – Ηχος

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περίπου 400.000 ευρώ θα ανέρχεται η αύξηση κεφαλαίου της Εικόνας – Ηχου, η οποία θα συμβάλει στην αντιστροφή των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης. Την ίδια στιγμή, η αλυσίδα ηλεκτρονικών Συκάρης αναζητεί σανίδα σωτηρίας προκειμένου να εξέλθει από τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει λόγω των υψηλών δανείων της.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένει την απόφαση των πιστωτριών τραπεζών και κυρίως της Εθνικής Τράπεζας, για τη ρύθμιση των χρεών της, τα οποία ανέρχονται στα 20 εκατ. ευρώ περίπου με μεγαλύτερο μέρος να αποτελούν οι υποχρεώσεις της από την ΕΤΕ.

Παράλληλα, υλοποιεί πρόγραμμα συρρίκνωσης του δικτύου της (downsizing) και ήδη τους τελευταίους μήνες έχει κλείσει τα καταστήματα της Χαλκίδας και της Κορίνθου. Το δίκτυο της Συκάρης πλέον περιορίζεται στον Νομό Αττικής, περιοχή στην οποία οι άλλες αλυσίδες του κλάδου επιδιώκουν να ενισχύσουν τη θέση τους, στόχος για την επίτευξη του οποίου στρέφουν το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων και των επιχειρηματικών τους ελιγμών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Συκάρης έχει ολοκληρώσει ένα κύκλο σοβαρών συζητήσεων με τον συνεταιρισμό Expert, χωρίς ωστόσο να έχει καταλήξει ακόμη σε οριστική απόφαση.

Σημειώνεται ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης της Expert προβλέπει αφενός την αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος δικτύου της και αφετέρου την επέκτασή της στην Αττική με πέντε νέα καταστήματα. Στην περιφέρεια ο συνεταιρισμός εξετάζει τη δημιουργία ή αγορά μεμονωμένων καταστημάτων σε μεγάλα αστικά κέντρα. O τζίρος το α΄ τρίμηνο ενισχύθηκε κατά 24% και διαμορφώθηκε στα 39 εκατ. ευρώ και τα κέρδη της εμφανίστηκαν αυξημένα κατά 21% περίπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «K», εκτός από την Expert η Συκάρης έχει δεχθεί ανάλογη κρούση και από ακόμη ένα συνεταιρισμό με 109 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εν τω μεταξύ, η Εικόνα – Ηχος αναμένει την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της (στις 20 Ιουνίου) για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ώστε να προχωρήσει στην εξυγίανσή της. H Expert ως βασικός μέτοχος της εταιρείας έχει δεσμευτεί υπέρ μιας τέτοιας πρότασης, ενώ στην αύξηση αναμένεται να συμμετάσχει με στόχο την αύξηση του ποσοστού του άνω του 20% και ο βορειολλαδίτης επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο οποίος σήμερα κατέχει το 5,014% της Εικόνας – Ηχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή