Ενίσχυση επιχειρηματικότητας μέσω βελτίωσης του δικαίου πτώχευσης

Ενίσχυση επιχειρηματικότητας μέσω βελτίωσης του δικαίου πτώχευσης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δίκαιο της πτώχευσης και της εξυγίανσης των επιχειρήσεων αναλύθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου της Επιτροπής για την Πτώχευση, την Εξυγίανση και τα Δικαιώματα των Πιστωτών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 7 έως 9 Μαΐου και στο οποίο συμμετείχαν Ελληνες και ξένοι νομικοί.

Η επιτροπή ανήκει στην International Bar Association (ΙΒΑ) του μεγαλύτερου διεθνούς επαγγελματικού οργανισμού νομικών και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα fora για την ανάλυση και την προαγωγή της μελέτης των ζητημάτων του δικαίου πτώχευσης και της εξυγίανσης των επιχειρήσεων και των δικαιωμάτων των πιστωτών, στο πλαίσιο των σχετικών διαδικασιών. Συμμετέχει ως επίσημος παρατηρητής στην Ομάδα Εργασίας για το Πτωχευτικό Δίκαιο της επιτροπής του ΟΗΕ για το Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο (Uncitral Working Group on Insolvency Law), την οποία έχει συνδράμει στη διαμόρφωση του προτύπου νόμου για τη διεθνή αφερεγγυότητα. Αντίστοιχα έχει συνδράμει στη διαμόρφωση της νομοθετικής οδηγίας για το δίκαιο της αφερεγγυότητας και συνεργάζεται στον τομέα της εναρμόνισης των εθνικών πτωχευτικών δικαίων, προκειμένου να ενισχυθεί η νομική βεβαιότητα και αποτελεσματικότητα στο διεθνές εμπόριο και στις διεθνείς χρηματοοικονομικές σχέσεις.

Η επιτροπή συνεργάζεται επίσης στενά με διεθνείς οργανισμούς που ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της πτώχευσης και της εξυγίανσης, συμπεριλαμβανομένων της Διεθνούς Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης και της Ομάδας των Τριάντα, όπως επίσης και με διεθνείς και εθνικούς επαγγελματικούς οργανισμούς και ενώσεις. Μεταξύ των δραστηριοτήτων της είναι συνέδρια, εκδόσεις και δημοσιεύσεις, ενώ οι εξειδικευμένες υποεπιτροπές της μελετούν και αναλύουν ζητήματα διεθνούς πτωχευτικού δικαίου και αναπτύσσουν ή συνεργάζονται με άλλους φορείς για την ανάπτυξη προτύπων και αρχών για την αποτελεσματικότερη ρύθμιση των διεθνών διαδικασιών φερεγγυότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή