Θετικά μηνύματα για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης και φέτος

Θετικά μηνύματα για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης και φέτος

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά είναι τα μηνύματα για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης για δεύτερη συνεχή χρονιά, φέτος, καθώς το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων προβλέπει αύξηση στις αφίξεις ξένων τουριστών της τάξης του 8%.

Το Ινστιτούτο στηρίζει την εκτίμησή του κυρίως σε 7 λόγους, οι οποίοι αφορούν κυρίως την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, τη βελτίωση ειδικότερα των οικονομικών προοπτικών της Ευρωζώνης στην αυξημένη προβολή και διαφήμιση της χώρας τη δραστηριοποίηση της τουριστικής πολιτικής σε αναδυόμενες ευρωπαϊκές αγορές, τη συγκράτηση των τιμών στα καταλύματα, τη διαφαινόμενη αναζωογόνηση της αμερικανικής αγοράς και το γεγονός ότι η απειλή από τυχόν τρομοκρατικά επεισόδια εμφανίζεται πολύ εξασθενημένη.

Το Ινστιτούτο στη μελέτη του αναδεικνύει τη σημασία που έχει για την εθνική οικονομία η πορεία του ελληνικού τουρισμού μέσα από τον συντηρητικό υπολογισμό ότι την περίοδο 2000-2004 που υπήρξε μείωση της τουριστικής κίνησης σημειώθηκε απώλεια τουριστικών συναλλαγματικών εισροών, η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τα 2 δισ. ευρώ. Το ΙΤΕΠ χαρακτηρίζει το 2005 ως έτος-αφετηρία για μια νέα ανοδική και κερδοφόρα πορεία για τον τουρισμό και τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό «στην πρωτοφανή κινητοποίηση της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού με διαφήμιση και άλλα συναφή μέσα προβολής της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή