Πέφτουν… βροχή τα «πακέτα»

Πέφτουν… βροχή τα «πακέτα»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινήσεις στρατηγικής στην «σκακιέρα» της Σοφοκλέους από τα ξένα και εγχώρια χαρτοφυλάκια που αναδιατάσσουν τις θέσεις τους και προετοιμάζονται για την επόμενη υπερθέρμανση του χρηματιστηρίου. Στο μικροσκόπιο η υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη χθεσινή συνεδρίαση είχαν τα πακέτα που πραγματοποιήθηκαν με πρωταγωνιστές 5 μετοχές (Γερμανός, Cosmote, Ελληνική Τεχνοδομική, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ).

Συνολικά 1,85 εκατ. μετοχές της Γερμανός μεταβιβάσθηκαν μέσω πακέτων στη Cosmote, ενώ θυμίζουμε ότι την Τρίτη είχε μεταβιβασθεί το 7,97% της εξαγορασθείσας αλυσίδας. Να αναφέρουμε ότι η συμφωνία για την εξαγορά της Γερμανός έγινε στα 19 ευρώ, ενώ ο τίτλος της Γερμανός έκλεισε χθές με άνοδο 0,97% στα 18,78 ευρώ. Αντίθετα, η Cosmote είχε απώλειες 0,94% και έκλεισε στα 18,92 ευρώ, ενώ είχε και ένα μεγάλο πακέτο των 706.058 τεμαχίων στα 19,22 ευρώ. Χθες ήταν η σειρά της HSBC να αναφερθεί στην εξαγορά της Γερμανός, χαρακτηρίζοντάς την στρατηγικά σωστή αλλά σχετικά ακριβή, όπου διατηρεί θεωρητική τιμή στόχο στα 20,7 ευρώ και σύσταση «neutral» για την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Οπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, η συμφωνία διέπεται από ισχυρή στρατηγική λογική, καθώς η Cosmote αποκτά έλεγχο στην πελατειακή της βάση και στη βάση κόστους. Ωστόσο, τονίζει ότι πρόκειται για ένα ακριβό deal. Σύμφωνα με το σενάριο που χρησιμοποιεί η HSBC, στο οποίο περιλαμβάνεται απομάκρυνση των Vodafone και TIM Hellas από το δίκτυο καταστημάτων του Γερμανού σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, το deal παράγει καταστροφή αξίας 0,5 ευρώ ανά μετοχή για την Cosmote. Με τη σειρά του ο ΟΤΕ παρέμεινε σε αρνητική τροχιά κλείνοντας χθες στα 18,72 ευρώ με πτώση 0,95%.

Πολύ μεγάλα πακέτα έγιναν ακόμη στον ΟΠΑΠ (1,17 εκατ. τεμαχίων), στην Ελλ. Τεχνοδομική (1,177 εκατ. τεμάχια στα 8,90 ευρώ), αλλά και στη ΔΕΗ έγινε ένα πακέτο 1,074 εκατ. ευρώ στα 21 ευρώ.

Οπως σχολιάζουν στελέχη της αγοράς, ο κύριος λόγος της δεύτερης συνεχούς πτωτικής συνεδρίασης αποδίδεται στην διορθωτική κίνηση της αγοράς και εκφράζεται με την κατοχύρωση κερδών αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή