Η EFG Eurobank διεκδικεί και την Bank of Alexandria

Η EFG Eurobank διεκδικεί και την Bank of Alexandria

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διεκδίκηση της αιγυπτιακής τράπεζας Bank of Alexandria, μιας εκ των μεγαλυτέρων της χώρας, προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της EFG Eurobank κ. Νικόλαος Νανόπουλος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Υπενθύμισε ότι ο όμιλος διεκδικεί και τη CEC στη Ρουμανία, ενώ δεν απέκλεισε την επέκταση και σε νέες αγορές εφόσον εντοπιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και ευκαιρίες. Ξεκαθάρισε όμως ότι οι κινήσεις θα γίνουν με σύνεση και μεγάλη προσοχή διασφαλίζοντας τα κεφάλαια των μετόχων. Προσέθεσε ότι βαρύτητα θα δοθεί στην αυτόνομη ανάπτυξη του ομίλου σημειώντας το εγχείρημα της Πολωνίας, αλλά και τη στρατηγική σημασία της επέκτασης στην Τουρκία με την εξαγορά της Tekfenbank. Το εκτός Ελλάδος δίκτυο αριθμεί τα 446 καταστήματα με στόχο να φτάσουν στα τέλη του έτους στα 530.

O κ. Νανόπουλος σημείωσε ότι ο όμιλος EFG Eurobank διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα για την υλοποίηση των σχεδίων του επέκτασης στο εξωτερικό, δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εφόσον υπάρξουν εξελίξεις (πρόσθετες εξαγορές) που θα απαιτήσουν πρόσθετα κεφάλαια. Για την Εμπορική και το ενδεχόμενο συμμετοχής της EFG στην ιδιωτικοποίηση σημείωσε ότι αυτό θα αποφασιστεί μετά τη δημοσιοποίηση και αξιολόγηση των όρων πώλησης της τράπεζας. Για το θέμα της συλλογικής σύμβασης και την πρόσκληση του υπουργείου Απασχόλησης σε διάλογο για το θέμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank είπε ότι είναι υπέρ του διαλόγου, ωστόσο προσέθεσε ότι «στο θέμα των συμβάσεων οι θέσεις μας είναι σταθερές».

Αναφερόμενος στην αύξηση των επιτοκίων σημείωσε ότι τα νοικοκυριά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η εποχή των σταθερών επιτοκίων τερματίσθηκε και θα πρέπει από εδώ και πέρα να αναζητούν χρηματοδοτικές λύσεις που να τα διασφαλίζουν από τις επιτοκιακές μεταβολές.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Νικόλαος Καραμούζης, αναφερόμενος στις αλλαγές που συντελούνται στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας διατύπωσε την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε στην αρχή και όχι στην ολοκλήρωση του κύκλου εξαγορών και συγχωνεύσεων. O κ. Καραμούζης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του Χρηματιστηρίου σημειώνοντας την αισιοδοξία που δημιουργείται από τη βελτίωση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, τη διεθνή συγκυρία, το κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αποκρατικοποιήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή