Μαΐλλης: στόχος οι πωλήσεις στα 400 εκ. ευρώ

Μαΐλλης: στόχος οι πωλήσεις στα 400 εκ. ευρώ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αγορές της Μέσης Ανατολής, η Ρωσία, η Ουκρανία και η Τουρκία αποτελούν τις νέες χώρες όπου σχεδιάζει να επεκταθεί ο Ομιλος Μαΐλλη, ο οποίος σήμερα δραστηριοποιείται σε 52 χώρες, με 18 παραγωγικές μονάδες εκ των οποίων οι 15 στην ευρωπαϊκή ήπειρο και οι άλλες 3 στη Βόρεια Αμερική. Ταυτόχρονα ο Ομιλος Μαΐλλη προχωρεί σε επενδύσεις αυξήσεων παραγωγής σε ορισμένα υλικά συσκευασίας στα οποία ήδη υπάρχει στενότητα (πολυεστερική ταινία, φιλμ), ώστε από τις αρχές του 2007 να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των πωλήσεων, που προβλέπονται να είναι σημαντικά πάνω από τα 400 εκατ. ευρώ. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στη χθεσινή παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου Μ.Ι. Μαΐλλη για το έτος 2005 και των στόχων και προοπτικών για τη διετία 2006-2007 που πραγματοποίησαν στο ΣΜΕΧΑ ο γενικός διευθυντής οικονομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών ομίλου, κ. Χαράλαμπος Σταυρινουδάκης, και η διευθύντρια χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και επενδυτικών σχέσεων, κ. Αλεξάνδρα Κονίδα.

Οπως τόνισε ο κ. Σταυρινουδάκης, το 2005 ο όμιλος παρουσιάζει οργανική ανάπτυξη 6% με τις ενοποιημένες πωλήσεις να φτάνουν τα 360 εκατ. ευρώ, παρά τις πρωτοφανείς διακυμάνσεις στην προσφορά και ζήτηση αλλά και στις τιμές του χάλυβα, με τις γνωστές δυσμενείς επιπτώσεις στις χαλυβουργικές επιχειρήσεις, και επιτυγχάνει τον στόχο για βελτίωση της ρευστότητας με αντίστοιχη μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 7 εκατ. ευρώ.

Η οργανική ανάπτυξη και η βελτίωση της ρευστότητας αποτελούν πρωταρχικούς στόχους του ομίλου και για τη διετία 2006-2007, με την αγορά της Αμερικής να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης το 1ο εξάμηνο του 2006.

Ακόμη έγινε γνωστό ότι τέθηκε σε λειτουργία η δεύτερη γραμμή πολυεστερικής ταινίας του Ομίλου Μαΐλλη στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. H επένδυση είναι συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ, το εργοστάσιο απασχολεί 50 εργαζομένους, ενώ όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της εταιρείας Μιχαήλ Μαΐλλης: «Στόχος μας για το 2006 είναι να μεγαλώσουμε τις πωλήσεις μας στη μεγάλη αγορά των ΗΠΑ, να επεκταθούμε γεωγραφικά με σταθερό ρυθμό και να αρχίσουμε να εισπράττουμε τις αποδόσεις από τις επενδύσεις-εξαγορές που πραγματοποιήσαμε την τετραετία 1999-2002». Σύμφωνα με τον κ. Μαΐλλη, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει σημαντική ανάπτυξη στον χώρο των μηχανών της δευτερογενούς συσκευασίας, γεγονός που της επιτρέπει να βρίσκεται μπροστά από τον βασικό ανταγωνιστή της στην τεχνολογία και προέβλεψε ότι το 2006 θα είναι μια φυσιολογική χρονιά χωρίς διακυμάνσεις σε σχέση με τα όσα ακραία συνέβησαν στην αγορά του χάλυβα το 2004 και επηρέασαν τις εταιρείες όλο το 2005.

O Ομιλος Μαΐλλη για το 2006 έχει προγραμματίσει συνολικές επενδύσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ με βασικό κριτήριο τη βελτίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού και την περαιτέρω μείωση του κόστους, έτσι ώστε η επιχείρηση να παραμένει ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο. Σήμερα στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης τα ξένα θεσμικά χαρτφυλάκια ελέγχουν το 10%, ενώ οι εγχώριοι θεσμικοί κατέχουν το 20%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή