Προβλέψεις για κύμα εξαγορών ελληνικών επιχειρήσεων

Προβλέψεις για κύμα εξαγορών ελληνικών επιχειρήσεων

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορύφωση των εξαγορών ελληνικών επιχειρήσεων από διεθνείς ομίλους τη διετία 2006-2007 προβλέπει η εταιρεία συμβούλων/ελεγκτών PriceWaterhouseCoopers. Ηδη, βρίσκονται στο στόχαστρο τεσσάρων μεγάλων επιχειρηματικών κεφαλαίων ελληνικές επιχειρήσεις με κεφαλαιοποιήσεις άνω των 250 – 300 εκατ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεση της εταιρείας PriceWaterhouse Coopers για τις «Εξαγορές και συγχωνεύσεις ελληνικών επιχειρήσεων το 2005».

Στην έκθεση αναφέρεται πως σκοπός των εταιρειών επιχειρηματικών συμμετοχών (private equity) είναι η δημιουργία υπεραξίας μέσω της ανάπτυξης ή και πολλές φορές της αναδιοργάνωσης των εξαγοραζόμενων επιχειρήσεων και η μετέπειτα ρευστοποίηση της υπεραξίας μέσω της εξόδου από την επένδυση. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ανάλυσης, οι τράπεζες θα συνεχίσουν την τρέχουσα διετία να εξορθολογίζουν τις συμμετοχές τους σε θυγατρικές, καθώς και τα χαρτοφυλάκια επενδύσεών τους απελευθερώνοντας κεφάλαια για επενδύσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ταυτόχρονα υπογραμμίζεται ότι θα υπάρξει συγκέντρωση στον κλάδο των τροφίμων, ενώ θα δρομολογηθούν εξελίξεις και στον κλάδο ενέργειας μέσα στο 2006, που θα συσχετίζονται με τον βαθμό απελευθέρωσης της αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή