Τα ελληνικά προϊόντα «κατακτούν» την Ιαπωνία

Τα ελληνικά προϊόντα «κατακτούν» την Ιαπωνία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιασμένος με την ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων δήλωσε ο Ιάπωνας αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας, Δασών και Αλιείας, Ιssui Miura, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Μπασιάκο. Οπως συμπλήρωσε μάλιστα, αν το πλεονέκτημα αυτό διαφημιστεί κατάλληλα στην Ιαπωνία, θα αυξηθούν οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στη χώρα. Σύμφωνα με τον υπουργό κ. Μπασιάκο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν τη διεύρυνση της διακίνησης των ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην ιαπωνική αγορά. Συγκεκριμένα, όπως προσέθεσε, «αναφερθήκαμε στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την προώθηση ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων, όπως είναι το ελαιόλαδο και οι βρώσιμες ελιές, το κρασί, η μαστίχα, οι κομπόστες ροδάκινου και ο ντοματοπολτός, το μέλι, η φέτα, το βαμβάκι και ο καπνός, τα οποία προωθούνται με καλύτερους ρυθμούς το τελευταίο διάστημα».

Ο κ. Ιssui Miura βρέθηκε στην Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση του ελληνικού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο των συνομιλιών, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών. Στη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στη χώρα μας, ο κ. Ιssui Miura είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί ελαιοτριβείο στη Μεσσηνία και οινοποιείο στην περιοχή της Νεμέας, όπου παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζεται ελαιόλαδο και κρασί αντίστοιχα. Οπως τόνισε ο κ. Μπασιάκος, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Ιάπωνας αναπληρωτής υπουργός αποκόμισε εξαιρετικές εντυπώσεις. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι έκανε σύγκριση της μακροβιότητας των Ιαπώνων και των Ελλήνων, γεγονός που απέδωσε στην υγιεινή διατροφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή