Το Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας

Το Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από κάθε άλλη φορά ήταν οι συμμετέχοντες στις εργασίες του 17ου Ελληνικού Συνεδρίου Ηγεσίας, που διοργάνωσε η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων την Τρίτη, 9 Μαΐου 2006, με κύριο θέμα την ηγεσία, τα χαρακτηριστικά του σημερινού ηγέτη και πώς μπορούν να αναπτυχθούν τα απαραίτητα προσόντα. Οι κεντρικοί ομιλητές ήταν ο «γκουρού» του μάνατζμεντ δρ Tom Peters, ο ψυχολόγος και ειδικός σε θέματα ηγεσίας και συναισθηματικής νοημοσύνης καθηγητής Richard Boyatzis και ο διασημότερος διαιτητής ποδοσφαίρου του κόσμου Pierluigi Collina.

Ο Richard Boyatzis σημείωσε ότι «οι μεγάλοι ηγέτες κερδίζουν τους ανθρώπους όταν βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος μαζί τους και μέσω των συναισθημάτων τους» και τόνισε ότι τα τρία χαρακτηριστικά ενός ηγέτη είναι το ενδιαφέρον, η ελπίδα και η συμπόνοια, ενώ ο Pierluigi Collina μίλησε για τις αναλογίες που υπάρχουν ανάμεσα σε ένα διαιτητή και έναν πραγματικό ηγέτη καθώς και οι δύο καλούνται να παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις σε μηδενικό σχεδόν χρόνο και, συγχρόνως, να κερδίζουν τον σεβασμό. Τέλος, ο δρ Tom Peters μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ανάγκη να ξαναφανταστούμε τον κόσμο, για το πώς θα ηγηθούμε της αλλαγής και πώς θα αναπτύξουμε ταλέντα.

Από την ελληνική πλευρά, μίλησαν ο καθηγητής Τάκης Αθανασόπουλος, και ο Δημήτρης Κατσαχνιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή