Σήμερα η αλλαγή φρουράς στον ΣΕΒ

Σήμερα η αλλαγή φρουράς στον ΣΕΒ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από έξι χρόνια συνεχούς θητείας, ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ και παραχωρεί τη σκυτάλη στον κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο, πρόεδρο του ομίλου εταιρειών της Δέλτα Συμμετοχών. H εκλογή του κ. Δασκαλόπουλου αναμένεται να κατακυρωθεί σήμερα στις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν στην πρωινή κλειστή συνεδρίαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου.

Στο πρόσωπο του κ. Δασκαλόπουλου φαίνεται ότι έχει βρει εκφραστή τόσο η παλαιά γενιά επιχειρηματιών του Συνδέσμου όσο και η νεότερη. Αυτό δείχνει η επιστροφή στο Δ.Σ. του Συνδέσμου της οικογένειας Παπαλεξόπουλου, μέσω του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, αλλά και η εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Μυτιληναίου, μέσω του κ. Γιαννακόπουλου. Στο διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να εισέλθει επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Hellas κ. Χρ. Τσάγκος. H είσοδος αυτή σηματοδοτεί και το άνοιγμα του Συνδέσμου σε νέους δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτός των υπηρεσιών, και τη μετεξέλιξή του σε φορέα διευρυμένης επιχειρηματικής εκπροσώπησης.

Οι σημερινές αρχαιρεσίες θα αναδείξουν και άλλα νέα πρόσωπα στο Δ.Σ. του ΣΕΒ, όπως αυτά του Παναγιώτη Καβουλάκου (διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ.) και του κ. Ευθ. Βιδάλη (S&B Βιομηχανικά Ορυκτά). Σε αυτούς που φεύγουν συγκαταλέγονται ο κ. Τίτος Κομηνός (Σέλμαν) και ο κ. Νίκος Βουγιουκλης (Θράκη). Ο κ. Θ. Φέσσας, ιδιοκτήτης της Info-Quest, θα αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου, ενώ αντίστοιχα καθήκοντα θα αναλάβει και ο κ. Θ. Λαβίδας.

Από τη θέση του γενικού διευθυντή αποχωρεί ο κ. Ιωάννης Δραπανιώτης και καθήκοντα αναλαμβάνει ο κ. Διονύσης Νικολάου, στενός συνεργάτης του κ. Δασκαλόπουλου και στέλεχος των επιχειρήσεων ΔΕΛΤΑ.

Αποχαιρέτησε ο κ. Κυριακόπουλος

Τον υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, εν όψει της αποχώρησής του από τον Σύνδεσμο. Με δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Σιούφας χαρακτήρισε εξαιρετικά ευγενικό από πλευράς του κ. Κυριακόπουλου το γεγονός ότι επισκέφθηκε και τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη (μία ημέρα νωρίτερα) και το υπουργείο Ανάπτυξης. «O κ. Κυριακόπουλος ύστερα από τρεις θητείες εγκαταλείπει το ΣΕΒ», τόνισε ο κ. Σιούφας και συμπλήρωσε: «Ακουσα με ενδιαφέρον τις επισημάνσεις του και είχα την ευκαιρία να επαναλάβω ότι η νέα διακυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει, με εντεινόμενους ρυθμούς, τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν το νέο αναπτυξιακό πρότυπο, στηρίζουν την επιχειρηματικότητα του Ελληνα, ενθαρρύνουν την έρευνα και την καινοτομία, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων».

Ο υπουργός επισήμανε, τέλος, την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την εξωστρέφεια της οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή