Συμφωνία για το Μπάντμιντον

Συμφωνία για το Μπάντμιντον

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την υπογραφή της συμφωνίας μίσθωσης της κλειστής αρένας του Μπάντμινγκτον για τα επόμενα 20 έτη μεταξύ της «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» και του επιλέγεντος αναδόχου ολοκληρώθηκε χθες και επισήμως, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκη, ο πρώτος διαγωνισμός για την αξιοποίηση ολυμπιακής εγκατάστασης.

Ο τελικός ανάδοχος αποτελείται από την ένωση προσώπων των κ. Μ. Αδάμ (ADam Productions), Γεωργίου και Παναγιώτη Γεώργα (Half Note Jazz Club) και του Δημ. Κοντογιάννη (Allou Fun Park), ενώ το ύψος της 20ετούς συμφωνίας -μαζί με τις όποιες αναπροσαρμογές του ετησίου μισθώματος- εκτιμάται στα 20 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της «Ολυμπιακά Ακίνητα» κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, το ελληνικό Δημόσιο θα εξοικονομεί σε ετήσια βάση περί τα 1,2 εκατ. ευρώ αφού πλέον δε θα βαρύνεται με τη συντήρηση, φύλαξη και καθαριότητα της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Σημειώνεται ότι η παραπάνω κοινοπραξία έχει οργανώσει από το 1995 μέχρι σήμερα πληθώρα επιτυχημένων καλλιτεχνικών παραγωγών που τις παρακολούθησαν 1,5 εκατ. θεατές -αρκετές εξ αυτών σε ολυμπιακά ακίνητα- με χαρακτηριστικότερες το CATS, DE LA GUARDA, Holiday on Ice και Tiger Lillies Circus. Η υπό ίδρυση εταιρεία που θα αναλάβει την εκμετάλλευση του Μπάντμινγκτον, θα προχωρήσει στη δημιουργία θεάτρου-πολυχώρου 2.500 θέσεων στο πλαίσιο επενδυτικού προγράμματος 6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκη «ο διαγωνισμός του Μπάντμινγκτον μπορεί να χαρακτηριστεί πρότυπο ταχύτητας, πληρότητας, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας», ενώ αναφερόμενος στη γενικότερη προσπάθεια εκμετάλλευσης της ολυμπιακής κληρονομιάς υπογράμμισε την ψήφιση του σχετικού νόμου, αλλά και την πληθώρα πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και εμπορικών δραστηριοτήτων που έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηεμμανουήλ αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί για την εκμετάλλευση άλλων οκτώ εγκαταστάσεων από το σύνολο των 15 που περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της «Ολυμπιακά Ακίνητα».

Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα αποσφραγίζονται οι οικονομικές προτάσεις των δύο εταιρειών -Sierra-Χαραγκιώνης και Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ-Ακτωρ ΑΤΕ.- που διεκδικούν το κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, «φαβορί» στον σχετικό διαγωνισμό προβάλλει η Sierra-Χαραγκιώνης έχοντας παρουσιάσει επενδυτική πρόταση ύψους 70 εκατ. ευρώ, έναντι 20 της έταιρης κοινοπραξίας. Πάντως, διευκρινίζεται ότι ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός και θα κριθεί από το ύψος του ετήσιου μισθώματος που θα προτείνει η κάθε πλευρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή