Το 8,1% της Aspis Bank πέρασε σε ξένους θεσμικούς

Το 8,1% της Aspis Bank πέρασε σε ξένους θεσμικούς

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ξένους θεσμικούς επενδυτές «πέρασε» χθες το 8,1% των μετοχών της Aspis Bank, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η μεταβίβαση του 31,55% των μετοχών της Marfin Financial Group (MFG) στην Dubai Financial ολοκληρώνοντας τη στρατηγική συμφωνία των δύο πλευρών.

Οι αναταράξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών και οι εκτεταμένες ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών τις τελευταίες ημέρες δεν επηρέασαν την υλοποίηση επιχειρηματικών συνεργασιών, αντικατοπτρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων για την ελληνική αγορά.

Στόχος της διοίκησης της Aspis Bank είναι η αύξηση της διασποράς της μετοχής της τράπεζας (o κ. Π. Ψωμιάδης ελέγχει περίπου το 70% των μετοχών της) με την αύξηση της συμμετοχής των ξένων θεσμικών επενδυτών. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με την καταβολή μετρητών. H αύξηση θα γίνει με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος νέων μετόχων ώστε να αυξηθεί η διασπορά των μετοχών της. Σύμφωνα με πληροφορίες η Aspis θα αντλήσει μέσω της αύξησης περί τα 80 εκατ. ευρώ.

Σήμερα το 31,55% της ΜFG

Εν τω μεταξύ σήμερα θα ολοκληρωθεί και τυπικά η υλοποίηση της στρατηγικής συμφωνίας της Marfin με την Dubai Financial LLC (DF), θυγατρική του αραβικού επενδυτικού «γίγαντα» Dubai Investment Group. Οι Αραβες θα αποκτήσουν το 31,55% των μετοχών της Marfin προς 25 ευρώ ανά μετοχή και η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 400 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία, καθώς η DF είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως και η απόφασή της να επεκταθεί στην ελληνική αγορά θεωρείται μείζονος σημασίας.

Η Dubai Holding είναι εταιρεία συμμετοχών σε περισσότερες από 20 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς και κυρίως στην υγεία, την τεχνολογία, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τα ακίνητα, την έρευνα, την παιδεία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τις επικοινωνίες, τη βιομηχανία και τη βιοτεχνολογία. Μεταξύ αυτών των εταιρειών περιλαμβάνονται οι Tecom, Tatweer, Dubai International Capital, Dubai Properties, Jumeirah Group, Dubai International Properties, and Dubai Investment Group.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή