O ΔΗΚΤΗΣ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «συγχώνευση προβλημάτων φέρνει τερατογένεση…»

«Η συγχώνευση, αν κάτι τέτοιο συμβεί, δύο εταιρειών με προβλήματα δημιουργεί μια εταιρεία με ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα» υποστήριζαν στελέχη της αγοράς με αφορμή την εξαγορά της PC Systems από τον επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνο Βουρδάκη και τον εφοπλιστή Γ. Οικονόμου, που ελέγχουν την Computerbank Networking. Η τελευταία, η οποία προ μηνών απορρόφησε τη θυγατρική «Planet Four», παρουσίασε σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (2004) έσοδα 8,4 εκατ. ευρώ και ζημιές 240.000 ευρώ, σε ενοποιημένη βάση. Οι υποχρεώσεις της ανέρχονταν σε 9,85 εκατ. ευρώ. Χθες, πάντως, ανακοινώθηκε η εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση 3.112.500 μετοχών μετά δικαιωμάτων ψήφου της PC Systems που κατείχε η Πουλιάδης (ποσοστό 24,5%) προς την Κάθριν Ρίκα Βοσνιάδου και 3.112.500 μετοχών (ποσοστό 24,5%) εκδόσεως της ίδιας εταιρείας PC Systems προς την Ελισάβετ Μανωλά. Το ποσοστό της Πουλιάδης στο μετοχικό κεφάλαιο της PC Systems περιορίζεται πλέον σε 21,19%. Ο κ. Βουρδάκης κατέχει πλέον τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της PC Systems, ενώ αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο ο κ. Θαν. Πουλιάδης.

Οπου ακούς πολύ… Κεράνη

Νέο επενδυτικό σχήμα φέρεται να έχει εμφανισθεί πίσω από την πολύπαθη εταιρεία της Κεράνης. Σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Απασχόλησης για το θέμα της εισηγμένης Κεράνης Συμμετοχών, ο υφυπουργός κ. Γιακουμάτος και οι πιστωτές της εταιρείας υπέγραψαν πρακτικό και συμφώνησαν για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 46 Α, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Απασχόλησης. Σημειώνεται ότι μεθαύριο Πέμπτη 18 Μαΐου συζητείται στο Εφετείο Πειραιά η αίτηση υπαγωγής της μη εισηγμένης θυγατρικής της καπνοβιομηχανίας στο άρθρο 46 του Ν.1892/90. Την ίδια μέρα και στον ίδιο δικαστικό χώρο έχει προγραμματισθεί και η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 44 της Ράδιο Κορασίδης και της θυγατρικής της Εlephant.

Πειραιώς: δωρεάν μετοχές

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και τη διανομή 1 νέας μετοχής δωρέαν για κάθε 4 παλαιές ενέκρινε η επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς που πραγματοποιήθηκε χθες. Το σχετικό δικαίωμα για τις δωρεάν μετοχές θα αποκοπεί σε περίπου δύο εβδομάδες, μόλις ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη θέσπιση πενταετούς Προγράμματος διάθεσης μετοχών με τη μορφή δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock option) στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα στελέχη της τράπεζας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών μέχρι ποσοστό 1,5% του αριθμού μετοχών της. Δηλαδή ποσοστό 0,3% για κάθε έτος εφαρμογής του προγράμματος και με τιμή διάθεσης 17,25 ευρώ ανά μετοχή.

Εφοπλιστική διάκριση

Παγκόσμια διάκριση για την Ελλάδα και τον ελληνικό εφοπλισμό αποτελεί η εκλογή του Σπύρου Πολέμη στη θέση του προέδρου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS) και της Διεθνούς Ναυτιλιακής Ομοσπονδίας (ISF). H ανάδειξη ενός Ελληνα σε τόσο σημαντικές θέσεις φανερώνει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό που έχει η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα προς τους Ελληνες πλοιοκτήτες για τον ρόλο τους στην ανάπτυξη της ναυτιλίας και την επιχειρηματική τους ικανότητα να διατηρούν, για δεκαετίες, την πρώτη θέση. Καιρός, λοιπόν, η ελληνική πολιτεία να στηρίξει τη ναυτιλία μας -πυλώνα της εθνικής οικονομίας, όπως την αποκάλεσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής- πιο ενεργά, λαμβάνοντας «εδώ και τώρα» μέτρα που θα κάνουν πιο ανταγωνιστικό το εθνικό νηολόγιο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή