Αύξηση του όγκου πωλήσεων για την 3E

Αύξηση του όγκου πωλήσεων για την 3E

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 480 εκατομμύρια ευρώ προβλέπεται ότι θα πλησιάσει το σύνολο των επενδύσεων για φέτος της Coca Cola Τρία Εψιλον, η οποία στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, αν και παραδοσιακά δεν είναι το πλέον δυνατό, κατέγραψε αύξηση όγκου των πωλήσεων και του τζίρου. H διοίκηση της εταιρείας διατηρεί αμετάβλητους τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει για την τρέχουσα χρήση και αναφέρονται σε αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 8% περίπου, βελτίωση του λειτουργικού κέρδους προ φόρων και τόκων κατά 11-13%, βελτίωση του δείκτη επενδεδυμένων κεφαλαίων κατά 75 μονάδες και αύξηση των κερδών ανά μετοχή 1,50-1,53 ευρώ.

Εξαγορές

Παράλληλα, η Τρία Εψιλον υπολογίζει ότι οι προσφάτως αποκτηθείσες εταιρείες Αφοι Λανίτη και Fresh & Co θα συμβάλουν κατά 1,5% στην αύξηση του όγκου των πωλήσεων, κατά 1% στην αύξηση των λειτουργικών δαπανών και κατά 0,01 ευρώ στα κέρδη ανά μετοχή. Για την εξαγορά του 95,43% των μετοχών της Αφοι Λανίτη διετέθησαν 71,5 εκατομμύρια ευρώ, για την εξαγορά της Fresh & Co το μερίδιο της Τρία Εψιλον στο τίμημα της εξαγοράς και στο χρέος που αναλήφθηκε ήταν 22,7 εκατομμύρια, ενώ το τίμημα για τη εξαγορά του ιταλικού ομίλου Traficante, που ολοκληρώνεται στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, θα φθάσει τα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ο όγκος πωλήσεων της Τρία Εψιλον διαμορφώθηκε στα 339,5 εκατομμύρια κιβώτια έναντι 311 εκατομμυρίων κιβωτίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2005, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9%.

Εσοδα

Τα έσοδα από τις πωλήσεις βελτιώθηκαν κατά 15% και ανήλθαν σε 1,06 δισεκατομμύρια ευρώ από 925,4 εκατομμύρια ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση αλλά και συνεισφορά στις πωλήσεις σε όγκο είχαν οι αναδυόμενες αγορές. Εκεί οι πωλήσεις ανήλθαν σε 151,7 εκατομμύρια κιβώτια έναντι 125,1 εκατομμυρίων κιβωτίων στις ανεπτυγμένες αγορές και 62,7 εκατομμυρίων κιβωτίων στις αναπτυσσόμενες αγορές. Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη διανεμόμενα σε μετόχους της εταιρείας έφθασαν τα 20,3 εκατομμύρια ευρώ από 14,6 εκατομμύρια ευρώ (δημοσιευμένα 6 εκατ. ευρώ) και τα μεικτά κέρδη σε 417,9 εκατομμύρια ευρώ από 359,1 εκατομμύρια ευρώ. Οι καθαρές κεφαλαιουχικές δαπάνες της εταιρείας ανήλθαν σε 75,3 εκατομμύρια ευρώ στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ το κόστος αναδιάρθρωσης έφθασε στα 19,8 εκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή