ΕΕΤΤ: ακριβότερα για χαμηλότερο επίπεδο…

ΕΕΤΤ: ακριβότερα για χαμηλότερο επίπεδο…

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ελληνες εξακολουθούν να πληρώνουν ακριβότερα τις ευρυζωνικές συνδέσεις σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και να απολαμβάνουν ταχύτητες και υπηρεσίες χαμηλότερου επιπέδου, υποστήριξε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Νικ. Αλεξανδρίδης. Ο κ. Αλεξανδρίδης συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ερευνας & Τεχνολογίας της Βουλής προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα που είχαν θέσει τα Μέλη της Επιτροπής στην προηγούμενη συνεδρίασή της (12 Απριλίου).

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ υποστήριξε ότι «ο αποτελεσματικότερος δρόμος προς τη μείωση των τιμών περνάει μέσα από την ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού, όπως δείχνει και η μέχρι σήμερα εμπειρία». Επισήμανε, επίσης, ότι το 73% των Ελλήνων δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο, στοιχείο το οποίο δείχνει την έλλειψη ψηφιακής κουλτούρας των Ελλήνων, τη χαμηλή ετοιμότητα της χώρας μας να δεχθεί νέες τεχνολογίες και την ενδεχόμενη αναξιοποίητη υποδομή πληροφορικής. Ο κ. Αλεξανδρίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προτάσεις της ΕΕΤΤ σχετικά με τις ενέργειες που θα πρέπει να αναληφθούν για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας. Θεωρεί ότι απαιτούνται κινήσεις και αποφάσεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο για μια μακροπρόθεσμη και συναινετική πολιτική, αλλά και όραμα καθώς και συντονισμός με τον ορισμό ενός υπευθύνου για θέματα Διαδικτύου και Πληροφορικής και τη σύσταση ενός ευέλικτου «Στρατηγικού Κέντρου» που θα συντονίζει το σύνολο των ενεργειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή