Μυτιληναίος: διανομή μερίσματος 0,4 ευρώ ανά μετοχή

Μυτιληναίος: διανομή μερίσματος 0,4 ευρώ ανά μετοχή

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η απελευθέρωση των ενεργειακών έργων είναι εξαιρετικά επώδυνη για τις επιχειρήσεις εξαιτίας του μονοπωλίου της ΔΕΗ, που ελέγχει σήμερα το 97%». Αυτό δήλωσε στη χθεσινή ετήσια συνέλευση της «Μυτιληναίος» ο πρόεδρος του φερώνυμου ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος, προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε το έδαφος στον κλάδο των ενεργειακών έργων με τα νέα νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή».

Ο επιχειρηματίας επανέλαβε πως στόχος είναι η εδραίωση του ομίλου ως βασικού προμηθευτή στο υπουργείο Αμυνας μέσω της ΕΛΒΟ και ανέφερε ότι «όπως όλες οι μεγάλες εταιρείες αλουμινίου, προβληματιζόμαστε από το υψηλό ενεργειακό κόστος και εξετάζουμε την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής αλουμίνας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Ο κ. Μυτιληναίος, γνωστός για τη δράση του την περίοδο της χρηματιστηριακής παραφροσύνης, έφτασε μέχρι του σημείου να απευθύνει προειδοποίηση στους κερδοσκόπους, με αφορμή πιέσεις που δέχονται κατά καιρούς οι μετοχές του ομίλου!

Πρότεινε τη διατήρηση των αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2005, καθώς σε μια στιγμή «γενναιοδωρίας» δήλωσε ότι «θέλω να δώσω το καλό παράδειγμα παρά τον διπλασιασμό τζίρου και κερδών». Να σημειωθεί ότι η ετήσια αμοιβή του κ. Μυτιληναίου μόνο από τη μητρική εταιρεία το 2005 ανήλθε στα 1,85 εκατoμμύρια ευρώ. Η Γ.Σ. των μετόχων της «Μυτιληναίος» ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,4 ευρώ ανά μετοχή, με την αποκοπή να πραγματοποιείται σήμερα, ενώ η διανομή ξεκινά από τις 29 Μαΐου.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για το θέμα της τιμολόγησης ρεύματος από τη ΔΕΗ δήλωσε ότι το Αλουμίνιον της Ελλάδος αμφισβητεί νομικά τη λήξη του συμβολαίου του 1960, γι’ αυτό έχει προσφύγει στα δικαστήρια, τα οποία θα αποφασίσουν εάν θα παραταθεί για μια πενταετία. Αναφερόμενος και στην άλλη θυγατρική του ομίλου, τη ΜΕΤΚΑ, δήλωσε ότι πρώτος στόχος της στο εξωτερικό αποτελεί η Βουλγαρία και γενικότερα οι βαλκανικές χώρες.

Η Γ.Σ. της ΜΕΤΚΑ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,3 ευρώ ανά μετοχή, η αποκοπή του οποίου θα πραγματοποιηθεί αύριο και η διανομή θα ξεκινήσει από τις 29 Μαΐου.

Για το θέμα των stock options δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία.

Αναφορικά με τι δραστηριότητες του ομίλου, ο κ. Ευ. Μυτιληναίος επισήμανε πως από τον όμιλο της ΜΕΤΚΑ βρίσκονται υπό εκτέλεση αυτήν την περίοδο 5 μεγάλα έργα, ενώ έχει καταθέσει ή θα καταθέσει προσφορές για τη διεκδίκηση έργων συνολικής αξίας 650 εκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή