Οχημα η Marfin για περαιτέρω επέκταση της Dubai Investment Group στην Ευρώπη

Οχημα η Marfin για περαιτέρω επέκταση της Dubai Investment Group στην Ευρώπη

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αξιοποίηση της Marfin Financial Group ως οχήματος για την περαιτέρω επέκταση του αραβικού επενδυτικού γίγαντα Dubai Investment Group (DIG) στην Ευρώπη προανήγγειλε ο κ. Soud Ba’alawy, διευθύνων σύμβουλος της DIG μετά τη μεταβίβαση του 31,5% των μετοχών της Marfin στον αραβικό όμιλο.

Ο κ. Soud Ba’alawy, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στη Marfin αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, δήλωσε: «Εχουμε πολύ μεγάλα σχέδια για να επεκτείνουμε την ευρωπαϊκή και διεθνή παρουσία της Marfin, η οποία έχει εξαιρετικά θεμελιώδη μεγέθη. Είμαι ευχαριστημένος που η εξαγορά του 31,5% των μετοχών της Marfin ολοκληρώθηκε μέσα σε πνεύμα καλής πίστης και συνεργασίας με τη διοίκηση του ομίλου. Σαν μέτοχος της Marfin θα προσπαθήσω ώστε η DF να προσφέρει συνέργειες και αξία στον όμιλο και είμαι βέβαιος ότι ο συνεταιρισμός μας με τον Ανδρέα Βγενόπουλο θα βοηθήσει τη Marfin να γίνει μια πολύ μεγάλη δύναμη στον χρηματοοικονομικό χώρο».

Συμφωνία με DF

Κατόπιν συμφωνίας με την DF, ο κ. Βγενόπουλος, αντιπρόεδρος της Marfin, θα διατηρήσει την κατά 6,75% συμμετοχή του στην εταιρεία και θα συνεχίσει να επιβλέπει την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας, τη δομή της διοίκησης, τα κίνητρα και την πολιτική ανθρωπίνων πόρων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας η DF απέκτησε από 15 μετόχους της Marfin το 31,5% των μετοχών της προς 25 ευρώ ανά μετοχή.

Επίκεντρο η Ελλάδα

Ο κ. Soud Ba’alawy σημείωσε επίσης την ικανοποίησή του που η επέκταση της DIG γίνεται με επίκεντρο την Ελλάδα, η οποία όπως σημείωσε «έχει ευνοϊκή υποδομή για επενδύσεις».

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Dubai, η Marfin είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κεφαλαιοποίηση περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατόπιν ενός αριθμού στρατηγικών επενδύσεων σήμερα ελέγχει σημαντικό αριθμό τραπεζών στην Ελλάδα. Η DF έχει στρατηγικό ενδιαφέρον να πραγματοποιεί επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος χαρακτηρίζεται από υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το χαρτοφυλάκιο της DF περιλαμβάνει την εταιρεία Thomas Cook India Limited (TCIL) και συμμετοχή 68% στην Dubai Βank.

Επιπλέον, κατά την τρέχουσα περίοδο εξετάζει επενδυτικές ευκαιρίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Τουρκίας, Μαλαισίας και Ινδονησίας.

Πάνω από 20 εταιρείες

Η Dubai Holding είναι εταιρεία συμμετοχών σε περισσότερες από 20 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς και κυρίως στην υγεία, την τεχνολογία, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τα ακίνητα, την έρευνα, την παιδεία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τις επικοινωνίες, τη βιομηχανία και τη βιοτεχνολογία. Μεταξύ αυτών των εταιρειών περιλαμβάνονται οι Tecom, Tatweer, Dubai International Capital, Dubai Properties, Jumeirah Group, Dubai International Properties, and Dubai Investment Group.

Σημειώνεται ότι χθες η μετοχή της Marfin έκλεισε τα 27,12 ευρώ υποχωρώντας κατά 1,17%. Συνολικά άλλαξαν χέρια 16.194.353 μετοχές της εταιρείας, εκ των οποίων οι 16.091.000 μετοχές αποκτήθηκαν από τον DF. H συνολική επένδυση του αραβικού fund ανήλθε στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή