EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση για τον νέο επικεφαλής στο ΣΕΒ

Την ικανοποίηση τους από την εκλογή του κ. Δ. Δασκαλόπουλου στο «τιμόνι» του ΣΕΒ εξέφρασαν οι υποψήφιοι για την προεδρία του EBEA κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και Ιω. Γρανίτσας. O κ. Κων. Μίχαλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Επιχειρηματική Δράση», δήλωσε ότι το περιεχόμενο της τοποθέτησης του νέου προέδρου του ΣΕΒ εκφράζει το σύνολο των δυνάμεων της δημιουργίας και της παραγωγής της ελληνικής κοινωνίας. «Η Ελλάδα, για να πάει ακόμα πιο ψηλά, χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις και διαρκή διάλογο και συνεννόηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων», σημείωσε.

Αttica Group: επιστροφή 0,60 ευρώ

Τα υψηλά ταμειακά υπόλοιπα της Attica Group μετά τις πρόσφατες πωλήσεις 3 super fast, οδήγησαν τη διοίκηση της εισηγμένης να προχωρήσει στην επιστροφή κεφαλαίου 0,60 ευρώ ανά μετοχή προς τους μετόχους. Αυτό ενέκρινε η χθεσινή γενική συνέλευση της Attica Συμμετοχών, ενώ αποφασίστηκε ακόμη η διανομή μερίσματος 0,08 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της Εταιρείας μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 29ης Ιουνίου, 2006. Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει την Δευτέρα 10 Ιουλίου, 2006. Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Blue Star ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

Ομολογιακό τα Παγωτά Δωδώνη

Στην έκδοση ομολογιακού δανείου με πέντε μεγάλες τράπεζες, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της χρηματοοικονομικής της δομής, προχωρεί η Παγωτά Δωδώνη, η οποία αναμένει για φέτος σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της αλλά και της κερδοφορίας της. Προς τούτο εκτιμά ότι θα συμβάλουν τόσο η δημιουργία νέων σημείων πώλησης όσο και η παραγωγή και διάθεση στην αγορά νέων προϊόντων. H Παγωτά Δωδώνη αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων παγωτού/γλυκού στην Ελλάδα και ένα από τα πλεον εκτεταμένα δίκτυα λιανικής γενικότερα με πανελλαδική παρουσία.

Αύξηση πωλήσεων ο όμιλος S&Β

Θετική η πορεία των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου του 2006 για τον όμιλο της S&B, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8,4%, ενώ τα καθαρά κέρδη σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό 17,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της παρελθούσης οικονομικής χρήσης. Πιο συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 104,49 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 6,09 εκατ. ευρώ έναντι 5,2 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Κ. Καρδασιλάρης: μέρισμα 0,08 ευρώ

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 40.000.000 ευρώ προσανατολίζεται η K. Καρδασιλάρης & Υιοι AEBE – Cardico μετά και τη σχετική έγκριση των μετόχων οι οποίοι εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να καθορίσει και να διαπραγματευτεί τους ειδικούς όρους του δανείου. H χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε επίσης τη διανομή μερίσματος ύψους 0,08 ευρώ ανά μετοχή για την οικονομική χρήση του 2005. H πληρωμή του θα αρχίσει στις 29 Μαΐου.

Η αξιοποίηση κτιρίου «ΣΤΟΑ ΧΙΡΣ»

Με επιστολή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η διοίκηση της NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΕΒΕ έδωσε χθες διευκρινίσεις για την αξιοποίηση του κτιρίου «ΣΤΟΑ ΧΙΡΣ», στη Θεσσαλονίκη. Επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι το εκτιμώμενο κόστος επένδυσης στο κτίριο ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ, ενώ το μίσθωμα για την αξιοποίηση του ακινήτου διαμορφώνεται σε 3,08 εκατ. ευρώ ανά έτος. Περαιτέρω, η διοίκηση της NOTOS σημειώνει ότι το ύψος του τιμήματος πού θα καταβάλει η PUBLIC WORLD για την υπεκμίσθωση του κτιρίου ανέρχεται στο 34,24% του μισθώματος.

Γρηγόρης Μικρογεύματα στην Κύπρο

Το πρώτο κατάστημα στην Κύπρο και δη στην πόλη της Πάφου δημιούργησε η Γρηγόρης Μικρογεύματα στο πλαίσιο της σύμβασης Master Franchise με την εταιρεία A.G.S. Christofi Ltd. Ενα δεύτερο κατάστημα, στη πόλη της Λεμεσού, βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής, ενώ η σύμβαση προβλέπει τη δημιουργία καταστημάτων στις πόλεις: Λευκωσία και Λάρνακα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή