Διεγράφησαν οριστικά το 2006 19 εισηγμένες από τη Σοφοκλέους

Διεγράφησαν οριστικά το 2006 19 εισηγμένες από τη Σοφοκλέους

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οριστική διαγραφή από το Χρηματιστήριο Αθηνών των μετοχών Stabilton, Αλφα Μπετόν, Alfa Alfa Συμμετοχές και Εμπεδος αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ακόμη η Ε.Κ. έδωσε παράταση προθεσμίας έως τις 8 Αυγούστου 2006 στις εταιρείες: Μπαλάφας Κατασκευαστική, Alfa Alfa Energy και Ιντερσάτ, προκειμένου στο διάστημα αυτό να άρουν τους λόγους που επιβάλλουν τη διαγραφή τους.

Να σημειώσουμε ότι στις 8 Αυγούστου 2006 συμπληρώνεται η σχετική προθεσμία που ορίζει ο νόμος. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 2 Αυγούστου εκπνέει η παράταση προθεσμίας που έχει δώσει για τον ίδιο λόγο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στις εταιρείες: Καζίνο Πόρτο Καρράς, Sea Farm Ionian, Μουριάδης και Ομιλος Ιντεάλ Από τις 2 Φεβρουαρίου 2006 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει διαγράψει συνολικά 19 εταιρείες, καθώς έχουν προηγηθεί οι εταιρείες: Δανέ, Connection, Datamedia, Ευρωπαϊκή Τεχνική, Τεχνοδομή, Δάριγκ, Δυναμική Ζωή, Intersonic, Εμφασις, Domus, Cosmos, Globe, Θεσσαλική, Φιλίππου Δομικά, Εργα, Ξιφίας.

Παράλληλα χθες το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

α) Των 14.391. 000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Ελτράκ που προέκυψαν από τη μετατροπή ισάριθμων κοινών ανώνυμων μετοχών. β) Των 9.600.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Ιλυδα, που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρείας, σε αναλογία 2 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή. γ) Των 14.062.500 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Λιβάνης, που προέκυψαν από τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,90 ευρώ σε 0,30 ευρώ (split μετοχών). δ) Των 10.102.893 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Jumbo, που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρείας, σε αναλογία 2 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 10 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές. ε) Των 14.068.292 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Αθηνά, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για τη λύση της σύμβασης (παύση) παροχής υπηρεσιών Ειδικού Συμβούλου (sponsor) επί των μετοχών της Proton Επενδυτική τράπεζα από την Ωμέγα τράπεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή