ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα Βαλκάνια, με έδρα την Αθήνα, ο Ομιλος Συμβούλων HVS

Στην Αθήνα ανοίγει γραφεία το αμέσως επόμενο διάστημα ο διεθνής Ομιλος Συμβούλων HVS International, ο οποίος έχει διαχειρισθεί περισσότερες από 10.000 αγοραπωλησίες ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, παγκοσμίως, άνω των 10 εκατ. δολ. η καθεμιά.

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε για δύο ημέρες στην Αθήνα ο πρόεδρος και ιδρυτής του Ομίλου κ. Stephen Rushmore, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε στην «K» ότι η φιλοσοφία επέκτασης της εταιρείας δεν ακολουθεί το συμβατικό μοντέλο της επιλογής λειτουργίας ενός γραφείου της με βασικό κριτήριο την περιοχή όπου αυτό θα εδρεύει. Αυτό σημαίνει ότι στόχος του είναι με έδρα την Αθήνα η περαιτέρω διείσδυση του Ομίλου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. O κ. Rushmore συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων προσωπικοτήτων διεθνώς στον χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα λειτουργίας διαχείρισης, μεταβίβασης, κοστολόγησης κ.λπ, μίας ξενοδοχειακής επιχείρησης ή ολόκληρου ομίλου, από απλές μελέτες και έρευνες αγοράς μέχρι ολοκληρωμένα business plan, μελέτες βιωσιμότητας, μεταβιβάσεις έως και διαδικασίες αγοραπωλησιών.

Μάλιστα, ο Ομιλος συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία αξιολόγησης της περίπτωσης του συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης και της διαδικασίας επιλογής του management operator της ξενοδοχειακής μονάδας της ομώνυμης θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας.

Ο HVS International ιδρύθηκε το 1980. Σήμερα λειτουργεί 23 γραφεία σε δέκα χώρες και έχει χειριστεί συνολικά περισσότερες από 15.000 συμβάσεις και αναθέσεις έργου, με πελατεία από 65 χώρες και συνεργασίες, σχεδόν με όλους τους κορυφαίους διεθνείς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαμονής και των ξενοδοχείων, καθώς και πληθώρα μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και τραπεζών, private equity funds, κατασκευαστικών εταιρειών, επενδυτικών σχημάτων κ.ο.κ.