Νέες αγορές και καταστήματα για την Βαράγκης ΑΒΕΠΕ

Νέες αγορές και καταστήματα για την Βαράγκης ΑΒΕΠΕ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευελιξία ανάγεται σε σημείο-κλειδί του στρατηγικού σχεδιασμού της Βαράγκης ΑΒΕΠΕ για το 2006, έτος κατά το οποίο η διοίκηση της εταιρείας στοχεύει στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της πρωτοπορίας, προκειμένου να πετύχει τη διαφοροποίηση που σήμερα αποτελεί το ζητούμενο για την επιβίωση. Παράλληλα, συνεχίζεται η επέκταση του δικτύου καταστημάτων της, σε ορθολογικό πλαίσιο. Ετσι, μέσα στον Ιούνιο ανοίγει νέο κατάστημα στη Λευκωσία, σε συνεργασία με την «Τροκκούδης Κύρος», εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς υφασμάτων επιπλώσεων και λευκών ειδών, με σημαντικές προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη στην κυπριακή αγορά, με δεύτερο κατάστημα στη Λεμεσό.

«Το μέλλον για τη Βαράγκης βρίσκεται στη μελέτη των απαιτήσεων του πελάτη για την ανάπτυξη επαγγελματικών χώρων, την εκπόνηση της τεχνολογικής μελέτης, την έρευνα των υλικών, την κατασκευή των αντικειμένων που συνθέτουν τον χώρο και, τέλος, στην παραγωγή του έργου», επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Βαράγκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξειδίκευση που αποκτά η εταιρεία στην υλοποίηση επαγγελματικών έργων ειδικών απαιτήσεων, με τη συνδρομή της Fantoni Hellas A.E. αλλά και της Steelcase, τη βοηθούν στην παρούσα φάση που οι συνθήκες είναι αρνητικές για τις παραγωγικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα η δραστηριότητα αυτή να αποτελεί το 45% περίπου του κύκλου εργασιών της, από 0,8% που ήταν το 2002. «Στόχος μας είναι η επέκταση της σειράς «Σχήματα» και στο επαγγελματικό έπιπλο, ενώ δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα θα είναι η δυνατότητα παράδοσης εντός μιας εβδομάδας. Παραμένουμε παραγωγική επιχείρηση, επεκτείνουμε το εύρος των έργων που αναλαμβάνουμε, αποκτώντας τεχνογνωσία για μια σειρά άλλων κατασκευών, αξιοποιώντας τις ανάλογες παραγωγικές εγκαταστάσεις και έτσι επιτυγχάνουμε την ευελιξία. Η αγορά της λιανικής σήμερα, στο οικιακό έπιπλο, αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα καθώς αφενός μειώνεται η επισκεψιμότητα των πελατών στα καταστήματα, αφετέρου, αυξάνονται δραματικά οι απαιτήσεις. Εντούτοις, η Βαράγκης παραμένει ενεργή στην αγορά αυτή, εμπλουτίζοντας την γκάμα των προϊόντων της με χρηστικά αντικείμενα απ’ όλο τον κόσμο». Το 2005, η εταιρεία παρουσίασε κέρδη συνολικού ύψους 60.357 ευρώ, έναντι ζημιών 142.240 ευρώ το 2004, και αύξησε οριακά τον κύκλο εργασιών της, σε 10,58 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή