Η ΕΕΤΤ αλλάζει τους κανόνες ευρυζωνικότητας

Η ΕΕΤΤ αλλάζει τους κανόνες ευρυζωνικότητας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε στις 18 Μαΐου 2006 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Σχέδιο Μέτρων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για την αγορά Χονδρικών Υπηρεσιών Ευρυζωνικής Πρόσβασης.

Σύμφωνα με το Σχέδιο, η ΕΕΤΤ υποδεικνύει τον ΟΤΕ ως οργανισμό με Σημαντική Ισχύ στην εν λόγω αγορά και προτείνει να του επιβληθεί μια σειρά από κανονιστικές υποχρεώσεις, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι οι ακόλουθες:

– Υποχρέωση Πρόσβασης και χρήσης συγκεκριμένων ευκολιών δικτύου σε κάθε ενδιαφερόμενο, καθώς και πρόσβαση σε σχετικές ευκολίες (όπως η συνεγκατάσταση).

– Υποχρέωση Διαφάνειας, που εξειδικεύεται κυρίως στη δημοσίευση Προσφοράς Αναφοράς Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης, Συμφωνιών Επιπέδου Υπηρεσιών (SLA) και Δεικτών Αποτελεσματικότητας.

– Υποχρέωση μη διακριτικής μεταχείρισης προς όφελος του λιανικού τμήματος του ΟΤΕ (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών και συνδεδεμένων με αυτόν επιχειρήσεων).

– Υποχρέωση λογιστικού διαχωρισμού σχετικά με σημαντικές οικονομικές πληροφορίες για όλους τους χωριστούς λογαριασμούς.

– Υποχρέωση κοστολόγησης και ελέγχου τιμών, ο οποίος θα βασίζεται σε μεθοδολογία retail minus.

Αναφορικά με τις προτεινόμενες ρυθμιστικές υποχρεώσεις, η ΕΕΤΤ θα εξασφαλίσει ότι οι υποθέσεις που θα χρησιμοποιηθούν στο προτεινόμενο μοντέλο κοστολόγησης είναι εύλογες και βιώσιμες στο πλαίσιο μιας ανταγωνιστικής αγοράς.

Η ΕΕΤΤ με νέα απόφασή της, που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα, θα προβεί στην υιοθέτηση του Σχεδίου Μέτρων και στην επιβολή των παραπάνω κανονιστικών υποχρεώσεων. Παράλληλα, η ΕΕΤΤ προτίθεται να διεξαγάγει Δημόσια Διαβούλευση για το εν λόγω μοντέλο και στη συνέχεια, να το κοινοποιήσει στην Επιτροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή