EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάμψη δύο βασικών μεγεθών για τη Μπενρουμπή στο 3μηνο

Μείωση των κερδών και των πωλήσεων, αλλά αύξηση των κερδών EBITDA παρουσίασε η εταιρεία Μπενρουμπή, στο α΄ τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, τα EBITDA ανήλθαν σε 1,47 εκατ. ευρώ (+56%), τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν στο 1,15 εκατ. ευρώ έναντι 1,66 εκατ. ευρώ. Ο ενοποιημένος τζίρος ανήλθε 15,3 εκατ. ευρώ έναντι 18,7 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο μητρικής, τα EBITDA ανήλθαν σε 0,47 εκατ. έναντι 0,17 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων στα 0,22 εκατ. ευρώ έναντι 1 εκατ. ευρώ, ενώ ο τζίρος στα 7,57 εκατ. ευρώ έναντι 14,69 εκατ. ευρώ.

Μείωση κερδών η Σίδμα

Υστέρηση των ενοποιημένων κερδών μετά φόρων κατά 31,25% εμφάνισε η Σίδμα το α΄ τρίμηνο του 2006 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, καθώς η κερδοφορία του Ομίλου έφθασε τα 1,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,6 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2005. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2006 σε 33,2 εκατομμύρια ευρώ έναντι 31,0 εκατομμυρίων ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2005, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 7,2%. Οι πωλήσεις αντιπροσωπείας για λογαριασμό τρίτων αυξήθηκαν κατά 23% σε 16,2 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2006.

Εχασε Lacoste, πήρε Versace

Δεν ανανέωσε το συμβόλαιο διανομής της μάρκας αρωμάτων Lacoste που λήγει στις 31/12/2006, αλλά απέκτησε τη διανομή του σήματος Versace, η εταιρεία Notos Com. Σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της εισηγμένης διευκρινίζει ότι οι αλλαγές αυτές δεν αναμένεται να επηρεάσουν τον κύκλο εργασιών της στην αγορά καλλυντικών επιλεκτικής διανομής. Επισημαίνεται ότι στη διεθνή αγορά, η εταιρεία Procter & Gamble απέκτησε τα δικαιώματα χρήσης του σήματος Dolce & Gabbana που είχε η εταιρεία EUROITALIA, η τελευταία απέκτησε τα δικαιώματα χρήσης του σήματος Versace, ενώ η εταιρεία COTY απέκτησε τα δικαιώματα του Calvin Klein.

Fashion Box: μέρισμα 0,04 ευρώ

Μέρισμα ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε να διανείμει προς τους μετόχους της η χθεσινή γενική συνέλευση της εταιρείας FASHION BOX ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας κατά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης του Χ.Α. Ημερομηνία έναρξης διανομής μερίσματος ορίζεται η Παρασκευή 2 Ιουνίου 2006 και η καταβολή του θα γίνει από την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε.

Παράνομα γραφεία και πούλμαν

Την ύπαρξη τουριστικών γραφείων και τουριστικών πούλμαν που λειτουργούν παράνομα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού. Σύμφωνα με την ΠΟΕΤ άτομα, συλλόγοι ή εταιρείες λειτουργούν τουριστικά γραφεία, χωρίς το προβλεπόμενο σήμα λειτουργίας, οργανώνουν ταξίδια, κυρίως για συλλόγους, εξυπηρετούν, παράνομα, αφικνούμενους στην Ελλάδα τουρίστες, διοργανώνουν, παράνομα, συνέδρια και εκδηλώσεις και διακινούν τουρίστες μέσω του Διαδικτύου, ως «τουριστικά γραφεία» χωρίς καμία άδεια και προδιαγραφές. Επίσης, η ΠΟΕΤ τονίζει ότι δεκάδες είναι τα παράνομα πούλμαν που κυκλοφορούν ως «τουριστικά».

Εκσυγχρονισμός στο Skiathos Ρalace

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του επενδυτικού προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας Skiathos Palace στο νησί της Σκιάθου. O προϋπολογισμός του επενδυτικού προγράμματος θα φθάσει σε 2 εκατ. ευρώ. H επένδυση πραγματοποιείται με ίδια κεφάλαια και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον εκσυγχρονισμό των 540 κλινών της ξενοδοχειακής μονάδας και των επισιτιστικών της τμημάτων. Το ξενοδοχείο διαθέτει συνεδριακούς χώρους για την εξυπηρέτηση εκδηλώσεων έως και 500 ατόμων.

Συνέδριο τα τουριστικά γραφεία

Μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο των τουριστικών γραφείων συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του 1ου Εθνικού Συμβουλίου του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας στη Χαλκιδική. Μεταξύ των άλλων εξετάσθηκε η ανάγκη συνεργασίας με τα ξενοδοχεία, η άγρα πελατών και τα νέα δεδομένα που προωθούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αναθεώρηση της οδηγίας για τα οργανωμένα ταξίδια. Επίσης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον τομέα της ακτοπλοΐας με έμφαση στις ευκαιρίες αλλά και τις απειλές που το άμεσο μέλλον επιφυλάσσει με βάση τα νέα δεδομένα και τη σταδιακή απελευθέρωση της αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή