O ΔΗΚΤΗΣ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράπλευρη απώλεια η αναβολή Αστέρα

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η απόφαση για την εκχώρηση του management του Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς η προσοχή της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας αυτή την περιόδο επικεντρώνεται στο θέμα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Finansbank. Χθες, όλες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η διοίκηση θα ελάμβανε την τελική απόφαση για την εκχώρηση του management του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, κάτι όμως το οποίο δεν έγινε υπό το βάρος των εξελίξεων αναβολής της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εθνικής. Σημειώνεται ότι στη διαγωνιστική διαδικασία έχουν παραμείνει οι δύο ξενοδοχειακοί όμιλοι Starwood και Marriott, από τη διοίκηση των οποίων ζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα να βελτιώσουν τις προσφορές του.

«Αδιάφορο το ιδιοκτησιακό ΟΤΕ»

«Δεν με ενδιαφέρει πού ανήκουν οι μετοχές του ΟΤΕ, αλλά ο Οργανισμός να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Για μας, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΤΕ είναι αδιάφορο», τόνισε χθες στη Βουλή ο διοικητής του Οργανισμού κ. Π. Βουρλούμης, μιλώντας επί της ευρυζωνικότητας. Απαντώντας μάλιστα στις αιχμές της αντιπολίτευσης ότι δεν αναπτύσσονται οι νέες τεχνολογίες γιατί κύριο μέλημα είναι η πώληση του ΟΤΕ, απήντησε ότι αντιθέτως η ευρυζωνικότητα είναι το μέλλον του Οργανισμού και προσδοκάται στο τέλος του 2007 ο αριθμός των συνδέσεων (ports) που μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν 7.000 και σήμερα 360.000 να φθάσουν το 1.200.000. Ο κ. Βουρλούμης διέψευσε ότι υπάρχουν κακές σχέσεις με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ειδικά με τη νέα διοίκηση, ενώ αντιθέτως οι αιχμές ήταν για την προηγούμενη διοίκηση.

Ποινές για χειραγώγηση

Πρόστιμα συνολικού ύψους 330.000 ευρώ επέβαλε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε φυσικά πρόσωπα και χρηματιστηριακές εταιρείες για τη κατάρτιση μεθοδευμένων και προσυνεννοημένων συναλλαγών με σκοπό την τεχνητή διαμόρφωση της τιμής και της εμπορευσιμότητας της μετοχής της εταιρείας «Μύλοι Κεπενού». Αναλυτικά, η Ε.Κ. επέβαλε τα εξής πρόστιμα: 100.000 ευρώ στον κ. Σωκράτη Χατζηπαυλίδη, 70.000 ευρώ στον κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, 20.000 ευρώ στον κ. Ευάγγελο Μαυρουδή, 70.000 ευρώ στην «Global Financial Choice ΑΕΛΔΕ» και 30.000 ευρώ στην «Ερμής ΑΕΛΔΕ». Για την ίδια υπόθεση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμα ύψους 25. 000 ευρώ και 15.000 ευρώ στις εταιρείες «Ζευς ΑΧΕ-ΠΕΥ» και «Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ» αντίστοιχα, μέσω των οποίων διενεργήθηκαν οι σημαντικότερες συναλλαγές.

Χωρίς αγωνία για το Τ.Τ.

Ξεκίνησαν σήμερα οι εγγραφές για την εισαγωγή των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Σοφοκλέους. H μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών τις τελευταίες ημέρες, αλλά και η γενικότερη ανησυχία για τις κεφαλαιαγορές παγκοσμίως σίγουρα δεν αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για την εγγραφή, ωστόσο ουδείς φαίνεται να ανησυχεί για την επιτυχία της έκδοσης. Βλέπετε, το T.T. θεωρείται ένα από τα τελευταία φιλέτα της εγχώριας τραπεζικής αγοράς και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο…

ΕΧΑΕ: επιστροφή κεφαλαίου

Η χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της EXAE ενέκρινε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 88 εκατ. ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 1,25 ευρώ και καταβολή του αντίστοιχου ποσού στους μετόχους. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος για την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 1,25 ευρώ/μετοχή έχει οριστεί η 30ή Ιουνίου 2006 και ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής η 10η Ιουλίου 2006. Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 53,37% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή