Σημαντική άνοδο αποτελεσμάτων η ΑΤΕ το α΄ 3μηνο

Σημαντική άνοδο αποτελεσμάτων η ΑΤΕ το α΄ 3μηνο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή βελτίωση παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της Αγροτικής Τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρήσης. H σημαντική βελτίωση των λειτουργικών εσόδων σε συνδυασμό με τη συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών οδήγησαν τα καθαρά, μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας, κέρδη της τράπεζας στα 47,7 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 33%.

H θετική εικόνα του πρώτου τριμήνου αποδίδεται στην αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 4,7%, καθώς και την αύξηση των εσόδων από προμήθειες κατά 23,2%. Παράλληλα ισχυρή ώθηση στο τελικό αποτέλεσμα έδωσε η συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών, οι οποίες σημείωσαν ανεπαίσθητη αύξηση της τάξης του 0,03%, καθώς και η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Στο πρώτο τρίμηνο τα υπόλοιπα του χαρτοφυλακίου δανείων προ προβλέψεων αυξήθηκαν κατά 9,2%. H προσπάθεια της διοίκησης για την ενίσχυση της θέσης της ATE στον τομέα της τραπεζικής λιανικής φαίνεται πως αποδίδει, καθώς οι δανειοδοτήσεις τραπεζικής λιανικής αυξήθηκαν κατά 40,7% με τη στεγαστική πίστη να εμφανίζει αύξηση κατά 51,3%.

H ATE Bank στο πρώτο τρίμηνο του 2006 πέτυχε:

n Την αύξηση των καταθέσεών κατά 5,8% και τη διατήρηση της σχέσης δανείων προς καταθέσεις στο επίπεδο το 76,6% έναντι 74,2% την αντίστοιχη περίοδο του 2005.

n Τη διατήρηση του ποσοστού κάλυψης των δανείων σε καθυστέρηση στο επίπεδο του 85,4% χωρίς να επιβαρυνθούν τα αποτελέσματα.

n Τη σημαντική βελτίωση της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων στο 15,5% και των συνολικών κεφαλαίων στο 0,92%, αλλά και τη διατήρηση σε ικανοποιητικό επίπεδο του περιθωρίου επιτοκίου στο 3,09%. Σημειώνεται ότι σε επίπεδο τράπεζας, η ATE Bank παρουσίασε αύξηση κερδών κατά 49%.

Στη διαμόρφωση της κερδοφορίας της τράπεζας συνέβαλε η αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 3,6% (παρά τη δραστική μείωση των επιτοκίων των δανείων του αγροτικού τομέα) των καθαρών εσόδων από προμήθειες κατά 19,4% και τη μείωση των εξόδων διαχείρισης κατά 3,4%.

Τα μεγέθη της τράπεζας συμμετέχουν σε ποσοστό 89% στα συνολικά μεγέθη του ομίλου ATE Bank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή