Επενδύσεις από όμιλο Τσαούσογλου

Επενδύσεις από όμιλο Τσαούσογλου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ υλοποιεί ο ξενοδοχειακός όμιλος Τσαούσογλου, για ριζική ανακαίνιση της ιδιόκτητης ξενοδοχειακής μονάδας Corfu Holiday Palace, αλλά και τον πλήρη εκσυγχρονισμό του γκολφ στην Κέρκυρα Corfu Golf Club, ενώ παράλληλα σχεδιάζει την επέκταση των δραστηριοτήτων του στον χώρο της παραθεριστικής κατοικίας.

Ειδικότερα, ο εκσυγχρονισμός του ξενοδοχείου δυναμικότητας 260 δωματίων και συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2007. Το επενδυτικό πρόγραμμα μεταξύ άλλων αφορούσε την ανακαίνιση διαδρόμων, μεγάλο μέρος κοινόχρηστων χώρων και συνεδριακών αιθουσών, καθώς και τοποθέτηση νέων συστημάτων ύδρευσης – αποχέτευσης. Αντίστοιχα, το επενδυτικό πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό του γκολφ της Κέρκυρας φθάνει τα 2 εκατ. ευρώ και έχει ολοκληρωθεί ποσοστό 80%.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει νέο σύστημα αυτόματου ποτίσματος Toro, νέα bunkers, greens κ.ά. Επίσης, ανακαινίστηκε το εστιατόριο, το πάρκινγκ, η ρεσεψιόν και το pro-shop του κτιρίου. Στο γκολφ, που αναπτύσσεται σε έκταση περίπου 800 στρεμμάτων, υπάρχουν και 4 τεχνητές λίμνες. Σημειώνεται ότι το γκολφ εκσυγχρονίζεται έπειτα από 35 χρόνια λειτουργίας στην κοιλάδα του Ρόπα στο νησί των Φαιάκων και η ιδέα για τη δημιουργία του ανήκε στον αείμνηστο Κων. Καραμανλή. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης έως το τέλος του έτους αναμένεται, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, το γκολφ της Κέρκυρας να συμπεριληφθεί μεταξύ των 100 καλύτερων γηπέδων της Ευρώπης.

Εξάλλου, ο όμιλος Τσαούσογλου σχεδιάζει στην ίδια περιοχή που λειτουργεί το γκολφ να αναπτύξει δίκτυο παραθεριστικών κατοικιών, ενώ μελετάται και η δημιουργία ενός ξενοδοχείου πολυτελείας μεσαίας δυναμικότητας. Το ενδιαφέρον από ξένους για την αγορά παραθεριστικών κατοικιών είναι ιδιαίτερα έντονη τελευταία, ενώ σε άλλες χώρες του εξωτερικού είθισται η ανάπτυξη τέτοιων δικτύων σε συνδυασμό με τη λειτουργία γηπέδων γκολφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή