Το «Χρυσό τρίγωνο» της Δανίας: κατάρτιση ανέργων, κινητικότητα εργαζομένων, κοινωνική προστασία

Το «Χρυσό τρίγωνο» της Δανίας: κατάρτιση ανέργων, κινητικότητα εργαζομένων, κοινωνική προστασία

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εργαζόμενοι γονείς μικρών παιδιών στην Αυστρία μπορούν πλέον να επιλέγουν να εργάζονται με μερική απασχόληση, ενώ, παράλληλα, τα δικαιώματα και η ασφάλειά τους από τυχόν απόλυση παραμένουν άθικτα όπως και το δικαίωμα να επανέλθουν στην πλήρη απασχόληση.

Είναι κι αυτό ένα από τα πολλά «προϊόντα» του φαινομένου Flexicurity -νεολογισμού που, ως γνωστόν, «παντρεύει» την ευελιξία (flexibility) με την ασφάλεια (secutiry) στην εργασία- που μπήκε πρόσφατα στη ζωή μας ευαγγελιζόμενο τη… διά βίου αρμονική συμβίωσή τους.

Ομως για την Αυστρία, που εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται κάτω του 5% και το ποσοστό απασχόλησης το 2004 ήταν άνω του 68%, είναι προφανές ότι η flexicurity είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες αυτής της επιτυχίας.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και η χώρα αυτή αναφέρεται ως «καλή πρακτική» της flexicurity, χωρίς όμως να διεκδικεί και την «πατρότητά» της, η οποία ανήκει στη Δανία.

Διεθνή παρατήρηση

Η Δανία συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον και τη διεθνή παρατήρηση γιατί κατάφερε τον συνδυασμό αυτό με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Μέσα σε μια δεκαετία (1993 – 2003) παρουσίασε μεγάλη αύξηση των ποσοστών απασχόλησης, ενώ το ποσοστό ανεργίας από 12% μειώθηκε σε 5% το 2001. Το δανέζικο μοντέλο flexicurity -το λένε και «χρυσό τρίγωνο»- βασίζεται σε τρία στοιχεία: το πρώτο είναι η μεγάλη επαγγελματική και γεωγραφική κινητικότητα των εργαζόμενων – που αποτέλεσε και το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της αγοράς εργασίας στη χώρα αυτή στη δεκαετία του ’90.

Πιστεύεται ότι η κινητικότητα αυτή οφείλεται στο απελευθερωμένο καθεστώς για την προστασία της απασχόλησης που επέτρεπε και τα δύο: τόσο την εύκολη πρόσληψη όσο και την εύκολη απόλυση των εργαζομένων.

Δεύτερο στοιχείο είναι το διευρυμένο σύστημα κοινωνικής προστασίας που εξασφαλίζει στους εργαζόμενους υψηλά επίπεδα ασφάλισης και, παράλληλα, συνάδει με τις αξίες του σκανδιναβικού συστήματος κοινωνικής πρόνοιας -ένα στοιχείο που «έπεισε» τους κοινωνικούς εταίρους να συμφωνήσουν με το προαναφερθέν απελευθερωμένο καθεστώς προσλήψεων και απολύσεων. Και τα δύο αυτά στοιχεία αποτελούν τη βάση του δανέζικου μοντέλου flexicurity – αλλά όχι μόνο.

«Ζωοδότης» του μοντέλου ήταν μια φιλόδοξη και αποτελεσματική ενεργός πολιτική για την αγορά εργασίας, που επέτρεπε μεν τη μετακίνηση των εργαζομένων ανάμεσα στην εργασία και την ανεργία, όμως, θέτοντας κίνητρα στους ανέργους για την αναβάθμιση δεξιοτήτων τους μέσω προγραμμάτων κατάρτισης. «Και αυτό ήταν το κρίσιμο σημείο για την επιτυχία του δανέζικου μοντέλου flexicurity» σχολιάζει η Κοινωνική Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που το παρουσιάζει. Σημειώνεται, επίσης, ότι στην αναζήτηση ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας, το μοντέλο αυτό βρίσκεται, κατά μεγάλο ποσοστό, στην πλευρά της προσφοράς, χωρίς το ίδιο να δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Συνδυασμός

«Είναι θέμα ζωτικής σημασίας, λοιπόν, το μοντέλο αυτό να συνδυασθεί μ’ ένα μακροοικονομικό περιβάλλον που θα εγγυάται ότι θα υπάρχει επαρκής πίεση και από την πλευρά της ζήτησης».

Συμπληρώνεται, επίσης, η σημαντική παρατήρηση ότι «σε όλη τη δεκαετία του ’90 πιστεύεται ότι η κυβέρνηση της χώρας ήταν πάντα ο βασικός παράγοντας πίσω από την επιτυχία του μοντέλου της flexicurity». Οπως και ότι, σε περίπτωση «εξαγωγής» του μοντέλου σε άλλη χώρα, δεν θα πρέπει να αγνοηθεί ο ζωτικός ρόλος του κοινωνικού διαλόγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή