O ΔΗΚΤΗΣ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φορτώνω – ξεφορτώνω στην Ψυττάλεια

Εννέα ημέρες προσπαθούν να φορτώσουν τη λυματολάσπη στο πλοίο που θα τη μεταφέρει στη Γερμανία! Τις τελευταίες ημέρες εκτυλίσσονται σκηνές απείρου κάλλους στην Ψυττάλεια, με την ανάδοχο κοινοπραξία να έχει υποστεί σημαντικές ζημιές εξαιτίας των καθυστερήσεων. Αρχικώς γέμισαν το πλοίο με λυματολάσπη, αλλά κατόπιν ανακάλυψαν ότι υπήρχε αυξημένος κίνδυνος ναυαγίου εξαιτίας της φύσης του συγκεκριμένου υλικού. Επειτα από διάφορες απόπειρες, ξεφόρτωσαν ένα ποσοστό λυματολάσπης σε φορτηγίδα και άρχισαν να ανακατεύουν ό,τι είχε απομείνει στο πλοίο με πριονίδι! Πυκνά σύννεφα σκόνης κάλυπταν χθες το νησί, καθώς ένας γερανός ανακάτευε τη λάσπη μέσα στο πλοίο, την ίδια στιγμή που έριχαν τόνους από πριονίδι. Ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε θα αναχωρήσει το πλοίο, καθώς απαιτούνται τα σχετικά έγγραφα. Την Παρασκευή, πάντως, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ενημερώθηκε ότι η λεκάνη απόθεσης της λυματολάσπης έχει γεμίσει και πρέπει να αναζητήσει άλλο χώρο, εντός του νησιού. Το σίριαλ συνεχίζεται…

Τι φοβήθηκε το υπουργείο;

Κάθε άλλο παρά πειστικές είναι οι απαντήσεις του υπουργού Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη, στο ερώτημα γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία απέσυραν τελευταία στιγμή (στο παρά πέντε το απόγευμα της Παρασκευής) τις αιτήσεις εγγραφής που είχαν υποβάλει για τη δημόσια προσφορά εισαγωγής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο X.A. Τελικώς, τα ταμεία είχαν ζητήσει και είχαν λάβει έγκριση την Πέμπτη για την υπέρβαση του ποσοστού επενδύσεων πάνω από 23%; Εάν ναι, τι άλλαξε σε 24 ώρες και οι διορισμένοι από το υπουργείο πρόεδροι έτρεχαν και δεν προλάβαιναν να αποσύρουν τις αιτήσεις; Μήπως φοβήθηκε το υπουργείο ότι εάν εγκρίνει για τα ταμεία υπερβάσεις αγοράς μετοχών άνω του 23% του ενεργητικού τους, δεν θα μπορέσει να δικαιολογήσει την άρνησή του για ανάλογα αιτήματα που θα τεθούν εν όψει της άσκησης δικαιωμάτων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής;

Καθυστερεί η εξυγίανση

«Παράταση» μέχρι το τέλος του έτους για την οριστική εξυγίανση του χαρτοφυλακίου δανείων της Geniki Bank ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Ζακ Τουρνεμπίζ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, όπου η τράπεζα παρουσίασε ζημιές 20,2 εκατ. ευρώ. Στόχος της διοίκησης της τράπεζας ήταν η εξυγίανση του χαρτοφυλακίου να ολοκληρωθεί το 2005, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε. «H ιδιαίτερα αναποτελεσματική και άστοχη πολιτική στον τομέα των προβλέψεων που ακολουθήθηκε στο παρελθόν», σημείωσε ο κ. Τουρνεμπίζ.

Προς διαγραφή του Κεράνη

Εξαντλείται σιγά σιγά η υπομονή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τις «εξυγιαντικές» προσπάθειες στην ιστορική εταιρεία Κεράνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επόμενη συνεδρίαση της Ε.Κ. ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και η οριστική διαγραφή του Κεράνη από τα μητρώα του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Για την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2006 έχει προγραμματισθεί νέα δικάσιμος στο Εφετείο Πειραιά με θέμα την αίτηση εισαγωγής της στο άρθρο 46A που υπέβαλαν οι δύο βασικοί πιστωτές, η Τράπεζα Κύπρου και η General Union.

«Εφυγε» ο A. Κουμπλής

Απεβίωσε αιφνιδιαστικά τα ξημερώματα της Κυριακής ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής Αναστάσιος Ι. Κουμπλής. Είχε γεννηθεί στην Αθήνα και ήταν διπλωματούχος μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος του Ε.Μ.Π. Ηταν επίσης πρόεδρος του ταμείου συντάξεων των μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ (βασικού μετόχου της Αττικής) από τον Ιούνιο του 2002. Η κηδεία έγινε χθες στο νεκροταφείο Παπάγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή