Το πρώτο αμοιβαίο για θεσμικούς

Το πρώτο αμοιβαίο για θεσμικούς

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο αμοιβαίο κεφάλαιο με παγκόσμιο επενδυτικό προσανατολισμό, και το οποίο θα απευθύνεται αποκλειστικά σε θεσμικούς επενδυτές, ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Πρόκειται για το fund of funds IAM Global Optimizer, η διάθεση του οποίου ξεκινά στις αρχές του Ιουνίου, σηματοδοτώντας τη διείσδυση στην εγχώρια αγορά του γερμανικού ανεξάρτητου Ομίλου Τοp Ten, ενώ ήδη διατίθεται στην Ευρώπη, από τον Σεπτέμβριο του 2004, έχοντας τις εγκρίσεις των Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς του Λουξεμβούργου, της Αυστρίας και της Γερμανίας. To νέο αμοιβαίο διαφοροποιείται από τα ήδη υπάρχοντα, λόγω της πλήρους ευελιξίας του, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει την επενδυτική του πολιτική στις συγκυρίες των αγορών. Μπορεί, δηλαδή, να επενδύει σε α/κ όλων των κατηγοριών (μετοχικά, σταθερού εισοδήματος, ομολογιακά, μετοχικά), να τοποθετεί ακόμη και το 100% των προς επένδυση κεφαλαίων του σε ένα μόνο τομέα (π.χ. μετοχές, ομόλογα κ.λπ.) ή και να προχωρήσει σε πλήρη ρευστοποίηση του χαρτοφυλακίου του, αναλόγως των τάσεων που διαμορφώνονται την εκάστοτε περίοδο στις αγορές.

Στο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνονται α/κ μεγάλων διεθνών οίκων διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων όπως Fidelity, Templeton, Merrill Lynch, Morgan Stanley, HSBC, ACM, BNP, Pimco, Deutsche Bank, Credit Suisse, UBS Nordea, SGAM κ.ά. Το νέο A/K θα διατίθεται από την Top Ten Investement Consulting GmbH, μέλος του ανεξάρτητου γερμανικού Ομίλου Top Ten Financial Network Partners, ενώ τη διαχείρισή του έχει η ΕΠΕΥ MK Luxinvest SA που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή