Επενδύει στις εγκαταστάσεις Αιγίου 1 εκατ. ευρώ η 3Ε

Επενδύει στις εγκαταστάσεις Αιγίου 1 εκατ. ευρώ η 3Ε

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών της εγκαταστάσεων στο Αίγιο, όπου εμφιαλώνεται το νερό «Αύρα», θα προχωρήσει η Coca Cola Τρία Εψιλον και προς τούτο εντός της χρονιάς θα δαπανήσει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της κατεύθυνσης να ηγείται των νέων τάσεων, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική αγορά εμφιαλωμένου νερού, η οποία εξακολουθεί και εμφανίζει αξιόλογες προοπτικές ανάπτυξης.

Την τελευταία πενταετία, η εν λόγω αγορά εμφανίζει -σύμφωνα με εκτιμήσεις- ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 6-8%, με την κατά κεφαλήν κατανάλωση να φθάνει τα 100 λίτρα ετησίως, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη στην Ιταλία υπολογίζεται σε 250 λίτρα. Πλην του εκσυγχρονισμού των γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιο του Αιγίου, η εταιρεία πρόσφατα ενέταξε ένα ακόμη προϊόν (Active Cap) στην οικογένεια του εμφιαλωμένου νερού «Αύρα», που πρωτοκυκλοφόρησε το 1989.

Το ενδιαφέρον για τα μη ανθρακούχα ποτά δεν αφορά μόνον την Ελλάδα, αφού η Τρία Εψιλον τα τελευταία τρία χρόνια για την ανάπτυξή της στην αγορά αυτή έχει εξαγοράσει στο εξωτερικό οκτώ εταιρείες εμφιάλωσης νερού και δύο παραγωγής χυμών.

Εντός του δεύτερου εξαμήνου, δε, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά, έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ, του ιταλικού ομίλου Traficante. Οι ενέργειες αυτές σε συνδυασμό με το λανσάρισμα νέων προϊόντων έχει αποτέλεσμα τα μη ανθρακούχα ποτά να αυξάνουν συνεχώς τη συμμετοχή τους στον συνολικό όγκο πωλήσεων της εταιρείας.

Ετσι από 10% το 2001, φέτος υπολογίζεται ότι θα καλύψουν περί το 35% του συνολικού όγκου των πωλήσεων. Να σημειωθεί πως για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης η εταιρεία προβλέπει ότι ο όγκος πωλήσεων θα αυξηθεί κατά 8% ενώ οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις θα φθάσουν τα 480 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή