Επιβεβαιώνεται η διένεξη μετόχων της Finansbank

Επιβεβαιώνεται η διένεξη μετόχων της Finansbank

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σίγουρος για τη σκοπιμότητα και τα μακροχρόνια οφέλη από την εξαγορά της Finansbank εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Τραπέζης Τάκης Αράπογλου, σε μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων. Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη για την καθυστερημένη παρουσίασή του στην Επιτροπή, προβάλλοντας ως εξήγηση την υποχρέωσή του να ενημερώσει πρώτα τους μετόχους της τράπεζας. Επίσης, για πρώτη φορά παραδέχθηκε την ύπαρξη διένεξης μεταξύ μετόχων μειοψηφίας της τουρκικής τράπεζας με τον νυν ιδιοκτήτη για το διεθνές δίκτυο της τουρκικής τράπεζας, που είχε αποκαλύψει η «Κ». Το διεθνές δίκτυο, είπε, «ουδέποτε προσφέρθηκε για εξαγορά στην Εθνική» και αποκάλυψε ότι υπάρχει ρήτρα στη σύμβαση, σύμφωνα με την οποία, εφόσον δικαιωθούν οι μέτοχοι μειοψηφίας, την όποια αποζημίωση θα κληθεί να καταβάλει ο παλαιός ιδιοκτήτης και όχι η Εθνική. Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε άλλες ρήτρες που επιτρέπουν στην Εθνική να υπαναχωρήσει από την εξαγορά ή ακόμα και να περιορίσει το τίμημα, για να διευκρινίσει πάντως ότι ενεργοποιούνται εφόσον «λιώσουν οι αγορές και δεν υπάρχουν τιμές και, αφού, βέβαια αυτό αποδειχθεί στο δικαστήριο».

Πάντως, χθες, τόσο η Εθνική Τράπεζα όσο και η Εμπορική ανακοίνωσαν σημαντική άνοδο της κερδοφορίας τους το πρώτο τρίμηνο, αποτελέσματα που δεν εκτιμήθηκαν από τη Σοφοκλέους όπου ο γενικός δείκτης σημείωσε πτώση κατά 2,85% και διαμορφώθηκε στις 3.717 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή