Η Μόρνος εξαγόρασε την ΠΕΡΙΠΑΚ

Η Μόρνος εξαγόρασε την ΠΕΡΙΠΑΚ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον όμιλο Elbisco η εταιρεία παραγωγής χάρτινης συσκευασίας ΠΕΡΙΠΑΚ. Ειδικότερα, η εταιρεία Μόρνος A.E., στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει η ELBISCO ΑΒΕΕ, εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών της εταιρείας «ΠΕΡΙΠΑΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ» αντί τιμήματος 6,778 εκατ. ευρώ. Την εξαγορά της ΠΕΡΙΠΑΚ Α.Ε. θα ακολουθήσει η συγχώνευση και απορρόφησή της από τη ΜΟΡΝΟΣ. Η δραστηριότητα της χάρτινης συσκευασίας εκτιμάται ότι το 2006 θα αποφέρει καθαρές πωλήσεις 9,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο δανεισμός που θα εισφέρει ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Η Μόρνος, η οποία διαθέτει στη Θήβα ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια συσκευασίας, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1993, παράγοντας είδη πλαστικής συσκευασίας και προϊόντα οικιακής χρήσης. Σήμερα μέσω και εξαγορών, διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων που περιλαμβάνουν από εύκαμπτες συσκευασίες και κύπελλα βιομηχανικής χρήσης μέχρι κιβώτια φιαλών και περιέκτες μεγάλης χωρητικότητας. Τα τελευταία χρόνια έχει εξαγοράσει τις εταιρείες Denistone A.E., Moomplast A.E., Βιοκών A.E. και 3N ABEE. Τα μερίδια αγοράς της ανάλογα με την κατηγορία προϊόντος κυμαίνονται από 8% έως 90%.

H εταιρεία Μόρνος διαθέτει θυγατρικές εταιρείες σε Γαλλία (Morpack France), Κύπρο (Morpack Cyprus) και Αλβανία (Morpack Albania). Αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα με τον κύριο όγκο να κατευθύνεται στη Γαλλία, την Κύπρο, τη Νιγηρία, την Αγγλία και την Αλβανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή