Συμφωνία στα ΕΛΠΕ για τη ΣΣΕ με αυξήσεις 4% το έτος 2006

Συμφωνία στα ΕΛΠΕ για τη ΣΣΕ με αυξήσεις 4% το έτος 2006

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος είχαν σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις εργαζομένων και διοίκησης στα Ελληνικά Πετρέλαια για τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Οι δύο πλευρές φέρονται να κατέληξαν σε συμφωνία για αυξήσεις 4% το έτος 2006. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία κατέστη δυνατή έπειτα από προσωπική παρέμβαση του προέδρου του ομίλου κ. Τίμου Χριστοδούλου. H διοίκηση των ΕΛΠΕ φέρεται να υποχώρησε στην αρχική πρότασή της για σύνδεση των αυξήσεων με αποδοχή από πλευράς των εργαζομένων διαφοροποιημένων όρων σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις και το ωράριο απασχόλησης για τους νεοεισερχόμενους στον όμιλο. H συγκεκριμένη πρόταση είχε φέρει σε ρήξη τις δύο πλευρές, αφού οι εργαζόμενοι ήταν αποφασισμένοι σύμφωνα με ανεπίσημες δηλώσεις των εκπροσώπων τους, να προβούν σε διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης των μετόχων σήμερα και εν συνεχεία σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κύκλοι πάντως της διοίκησης, χθες, κρατούσαν χαμηλούς τόνους σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης με τους εργαζόμενους. Δήλωναν ότι απλώς η συνάντηση κινήθηκε σε θετική κατεύθυνση, αποφεύγοντας να κάνουν λόγο για συμφωνία.

Στο μεταξύ, η γενική συνέλευση των μετόχων αναμένεται να εγκρίνει σήμερα αυξημένο μέρισμα σε ποσοστό 65% σε σχέση με το 2004, από τα κέρδη χρήσης του 2005. Το συνολικό μέρισμα ανέρχεται σε 0,43 ευρώ ανά μετοχή.

Τη χρονιά που πέρασε τα καθαρά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 334 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 161%. H υψηλή κερδοφορία έδωσε τη δυνατότητα και παροχής «μπόνους» στους εργαζόμενους, το οποίο ανήλθε σε 1.300 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Σήμερα η γενική συνέλευση θα εγκρίνει και το «μπόνους» για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή