OTE: αύξηση ενοποιημένων κερδών 38,3%

OTE: αύξηση ενοποιημένων κερδών 38,3%

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια διαφορετική μεικτή εικόνα εμφανίζουν οι επιδόσεις του πρώτου τριμήνου για τον OTE και για τον όμιλο εταιρειών του, με τον πρώτο να εμφανίζει τάση σταθεροποίησης στο μερίδιο αγοράς του αλλά και βουτιά στην κερδοφορία του και τον δεύτερο να παρουσιάζει σημαντική αύξηση της κερδοφορίας με μοχλό τις δραστηριότητες από την κινητή τηλεφωνία.

Ο Κύκλος Εργασιών του OTE κατά το α΄ τρίμηνο του έτους εμφανίζεται αυξημένος κατά 3,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καθώς διαμορφώθηκε στα 684,7 εκατ. ευρώ από 662,8 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν μέσω τιμολογιακών πακέτων αλλά και από τις συνδέσεις ADSL και ξεπέρασαν τις 213.000, ενώ το έργο «Σύζευξις» εισέφερε στα έσοδα της σταθερής τηλεφωνίας αντισταθμίζοντας τις μειωμένες εισροές από τη διεθνή τηλεφωνία, τα μισθωμένα κυκλώματα αλλά και φθίνουσες υπηρεσίες.

Οι λειτουργικές δαπάνες την ίδια περίοδο εμφανίζουν οριακή μείωση μόλις 1% στα 635,8 εκατ. ευρώ από 642,2 εκατ. ευρώ, κυρίως γιατί δεν έχει επηρεαστεί το κονδύλι της μισθοδοσίας, λόγω της σταδιακής συνταξιοδότησης του προσωπικού που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

– Τα καθαρά κέρδη του OTE κατά το α΄ τρίμηνο εμφανίζονται μειωμένα κατά 88,9% στα 20,5 εκατ. ευρώ από 184,3 εκατ. ευρώ, καθώς φέτος δεν υπάρχει το «μαξιλάρι» του ωρομερίσματος που είχε εισπράξει ο Οργανισμός από την Cosmote (183,1 εκατ. ευρώ) ούτε άλλα έσοδα από την πώληση συμμετοχών (Inmarsat κ.ά.).

Σε επίπεδο ομίλου ο κύκλος εργασιών εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 6,5% στα 1.386,7 εκατ. ευρώ από 1.301,5 εκατ. ευρώ, με το 1/3 σχεδόν των εσόδων να προέρχεται από δραστηριότητες της κινητής τηλεφωνίας και εν κατακλείδι να διπλασιάζει τον τζίρο του ΟΤΕ.

Τα λειτουργικά έξοδα του ομίλου του OTE παρέμειναν υψηλά στο 1.158,5 από 1.146,8 (+1%), ενώ τα ενοποιημένα κέρδη εμφανίζονται αυξημένα κατά 38,3%, διαμορφούμενα στα 109,7 εκατ. ευρώ από 79,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου ξεπερνάει τα 6,4 δισ. ευρώ και του OTE τα 4,4 δισ. ευρώ με την ισορροπία να παραμένει σχεδόν η ίδια στη διάρθρωση μεταξύ βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του OTE Π. Βουρλούμης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου αναφέρει ότι οι επιδόσεις συμβαδίζουν με τις προβλέψεις του επιχειρησιακού σχεδίου. Επίσης, διαπιστώνει ότι είναι ενθαρρυντική η επαναδραστηριοποίηση της Cosmote Romania και εκτιμά ότι η εξαγορά της «Γερμανός» θα ισχυροποιήσει τη διανομή των προϊόντων και υπηρεσιών σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία κ.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή