Με νέο όνομα και πολλά κέρδη η Nova Bank

Με νέο όνομα και πολλά κέρδη η Nova Bank

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό νέα επωνυμία, Millennium Bank, και με σχέδια για περαιτέρω επέκταση στην εγχώρια αγορά επιχειρεί πλέον η Novabank. Η μετονομασία της τράπεζας σε Millennium εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του πορτογαλέζικου ομίλου για την παγκόσμια ενοποίηση του δικτύου καταστημάτων.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Ομίλου Millennium κ. Paulo Teixeira Pinto τόνισε ότι η ελληνική αγορά αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας.

Τόνισε ότι έμφαση θα δοθεί στην οργανική ανάπτυξη της τράπεζας με στόχο σύντομα να έχει παρουσία στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Millennium Bank στην Ελλάδα κ. Γιώργος Τανισκίδης επισήμανε ότι η διαδικασία μετονομασίας όλων των καταστημάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, ενώ μέχρι το τέλος του έτους το δίκτυο της τράπεζας θα αριθμεί 152 μονάδες, από 134 που είναι σήμερα. Στελέχη του ομίλου σημείωσαν ότι στόχος είναι μέχρι το 2008 το δίκτυο στην Ελλάδα να ξεπερνά τα 200 σημεία.

Ο κ. Τανισκίδης ανακοίνωσε ότι στο εννεάμηνο η τράπεζα πέτυχε καθαρά κέρδη μετά από φόρους ύψους 12,1 εκατ. ευρώ, έναντι 1,8 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η επίδοση αυτή οφείλεται στην ενδυνάμωση των εσόδων από τόκους και προμήθειες. Ο δείκτης αποτελεσματικότητας (κόστος προς έσοδα) διαμορφώθηκε στο 75% έναντι 89,6% τον Σεπτέμβριο του 2005 αποτέλεσμα της ισχυρής αύξησης των εσόδων.

Το σύνολο των δανείων της τράπεζας στις 30 Σεπτεμβρίου ανήλθε σε 2,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 42% αντανακλώντας κυρίως την αύξηση των επιχειρηματικών δανείων από 0,4 δισ. ευρώ στα 0,8 δισ. ευρώ, καθώς και των στεγαστικών από 1 δισ. ευρώ στα 1,3 δισ. ευρώ. Αύξηση σε ποσοστό 16,3% σημείωσαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια που ανήλθαν σε 2,3 δισ. ευρώ έναντι 2 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2005, με τις προθεσμιακές καταθέσεις να φθάνουν το 1 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 26%. Η πελατειακή βάση ξεπέρασε τους 365.000, ενώ σε δωδεκάμηνη βάση το πελατολόγιο της τράπεζας αυξήθηκε κατά 50.000.

Ο όμιλος Millennium, με έδρα την Πορτογαλία, έχει παρουσία σε 15 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή