O ΔΗΚΤΗΣ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση Μάνου για ΔΕΗ και ακίνητα

Το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που εδόθη από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ΟΑΠ-ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια ψάχνει να βρει ο βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Στέφανος Μάνος. Με ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, αναφέρει ότι η ανάληψη της υποχρέωσης αυτής παρουσιάστηκε ως αντάλλαγμα για τη συναίνεση της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΔΕΗ στην κατά 10% μετοχοποίηση της επιχείρησης. Επίσης, ο κ. Μάνος ζητά τον ισολογισμό χρήσης 2005 του ΟΑΠ-ΔΕΗ και ρωτά τον υπουργό Οικονομίας για ποιον λόγο δεν περιλαμβάνεται η δαπάνη κάλυψης των αναγκών του στις πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού. Με μια ακόμη ερώτηση στη Βουλή, ο κ. Μάνος θίγει το θέμα τους χάσματος τιμών μεταξύ εμπορικών και αντικειμενικών τιμών στην αγορά ακινήτων. Ρωτά τον υπουργό Οικονομίας αν θα διαμορφώσει τις αντικειμενικές αξίες κατά τέτοιο τρόπο ώστε σε όλη την Ελλάδα και για όλους τους ιδιοκτήτες να υπάρχει η ίδια σχέση αντικειμενικής προς αγοραία αξία.

Οι απαντήσεις θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Εντός του μηνός οι εξηγήσεις

Από τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδη λάβαμε επιστολή, με την οποία μας διαβεβαιώνει ότι ούτε παρέλειψε ούτε υπάρχει σιωπή αναφορικά με την απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή N. Ηρακλείου κ. Ματζαπετάκη για τα αποτελέσματα της μηχανογράφησης των συνταγών του IKA από ιδιωτική εταιρεία της οποίας ανανεώθηκε η σύμβαση. Μάλιστα, ο υπουργός δεν παρέλειψε να επικοινωνήσει και με τον βουλευτή στον οποίο εξήγησε ότι η ερώτηση του «κατατέθηκε στη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου και θα απαντηθεί εντός του διαστήματος του ενός μηνός, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής».Ο κ. υπουργός, ως γνωστόν, δεν είναι από αυτούς που χρονοτριβούν. Επιβεβαιώνεται από τη χωρίς καθυστέρηση απάντησή του στον Δήκτη. Γι’ αυτό ξαφνιαστήκαμε όταν στις απαντήσεις που μας απέστειλε ο βουλευτής δεν είδαμε κι αυτήν για το επίμαχο θέμα των συνταγών. Θα αναμένουμε, λοιπόν, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Διπλή ανακοίνωση και λάθη

Μια ιδιότυπη.. .παράδοση δημιουργεί η Εθνική Τράπεζα που σχετίζεται με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων: Χρειάζεται να εκδώσει δύο δελτία Τύπου προκειμένου να ανακοινώσει τα μεγέθη της. Χθες, για δεύτερη φορά, η διοίκηση της τράπεζας δημοσιοποίησε μια ανακοίνωση νωρίς το πρωί (όπως ήταν προγραμματισμένο), ωστόσο χρειάστηκε και δεύτερη ανακοίνωση για το ίδιο θέμα το μεσημέρι. Ο λόγος, βέβαια, δεν ήταν ότι η Εθνική είχε να πει πάρα πολλά αλλά ότι -δυστυχώς- η πρώτη ανακοίνωση είχε ουκ ολίγα λάθη. Ο «Δήκτης» μέτρησε τουλάχιστον 6 λάθη που αφορούσαν σε μεγέθη της τράπεζας.

Νέα εξαγορά ετοιμάζει η Αlpha

Για την… Ουκρανία ετοιμάζει τις βαλίτσες της η Alpha Bank. Οπως αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής και οικονομικός διευθυντής του Ομίλου κ. Γιαννόπουλος, μιλώντας σε αναλυτές, η Alpha βρίσκεται κοντά στην εξαγορά τράπεζας στην Ουκρανία. «Εξετάζουμε δύο τράπεζες στην Ουκρανία με δίκτυο 100 – 150 καταστημάτων η καθεμία, με αξία της τάξεως των 400 – 500 εκατ. ευρώ, στις οποίες πρόθεσή μας είναι η συμμετοχή σε ποσοστό 60% – 85%», σημείωσε. Ερωτηθείς για τον τρόπο χρηματοδότησης των εξαγορών ο διευθυντής Οικονομικών μελετών του ομίλου κ. Μ. Μασουράκης σημείωσε ότι εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης τόσο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου όσο και της πώλησης ιδίων μετοχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή