O ΔΗΚΤΗΣ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόροι υπέρ Τρίτων και… τέταρτων

Η -δικαιολογημένη- απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών ραδιοφώνου (οι οποίοι ζητούν την ένταξή τους στο ταμείο συντάξεων των εργαζομένων του Τύπου και όχι στο ΙΚΑ) αποκαλύπτει άλλη μια πτυχή της τρέλας στη χρήση των φόρων υπέρ τρίτων.Το αγγελιόσημο (20% για τις εφημερίδες και 21,5% για τον ηλεκτρονικό Τύπο επί των διαφημιστικών εσόδων τους) κατανέμεται με περίεργο -αν μη τι άλλο- τρόπο. Για τις μεγάλες εφημερίδες οι δαπάνες είναι απολύτως εστιασμένες, ενώ οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί -ως μη ώφειλαν- υποχρεώνονται να επιδοτούν ως και το Ταμείο εφημεριδοπωλών και πρακτορείων, όπως αποκαλύπτει ο σχετικός πίνακας που παρατίθεται, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το προσωπικό τους!

Με δικές της δυνάμεις

Στη διάθεση των ιδίων μετοχών της προχωρά η Alpha Bank μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. Η τράπεζα θα διαθέσει 21,25 εκατ. μετοχές (5,21% του συνόλου) με κατώτατη τιμή πώλησης τα 22 ευρώ. Οπως μαθαίνουμε το ενδιαφέρον των ξένων είναι μεγάλο και η διάθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία. Εν τω μεταξύ η διοίκηση της Alpha Bank ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με την καταβολή μετρητών για τη χρηματοδότηση νέων εξαγορών (όπως αυτή που ετοιμάζεται στην Ουκρανία). Οι επεκτατικές κινήσεις της Alpha Bank θα χρηματοδοτηθούν με άλλους τρόπους, όπως από την πώληση των ιδίων μετοχών.

Και αργά και λανθασμένα!

Η έκδοση – μετά από διετή καθυστέρηση – του προεδρικού διατάγματος μέσω του οποίου επιχειρήθηκε να τεθούν κανόνες στο επάγγελμα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με βάση όσα όριζε και η σχετική κοινοτική οδηγία, μάλλον δημιούργησε παρά έλυσε τα προβλήματα. Αιτία η κακή μεταφορά της κοινοτικής οδηγίας στο εθνικό δίκαιο, που εμμέσως καταργεί την υποχρεωτική εκπαίδευση των επαγγελματιών του κλάδου, στον οποίο απασχολούνται αρκετοί αλεξιπτωτιστές. Τη λανθασμένη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο της σχετικής οδηγίας, παραδέχθηκε χθες σε ημερίδα που πραγματοποίησε η Ε. Α. Ε. Ε., η εκπρόσωπος της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Ανάπτυξης, και δεσμεύθηκε για διορθωτικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα άρουν τα προβλήματα που δημιούργησε το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή