70 «χρυσοί» προορισμοί για κρουαζιέρα

70 «χρυσοί» προορισμοί για κρουαζιέρα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε εκατομμύρια επισκέπτες μπορεί να προσελκύσει η Ελλάδα με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων κ. Γιάννης Ευαγγέλου σε εκδήλωση με θέμα «70 Ελληνικοί Χρυσοί Προορισμοί Κρουαζιέρας», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού ITS Athens 2006 από 11 φορείς του ελληνικού τουριστικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Επίσης, ο κ. Ευαγγέλου ανέφερε ότι η ανάπτυξη των ελληνικών προορισμών μπορεί να πραγματοποιηθεί με διείσδυση σε πολλά επίπεδα από υπερωκεάνια σε μεσαία και μικρά πλοία έως super yachts και ιστιοφόρα.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι ελληνικοί προορισμοί κρουαζιέρας μπορούν να φτάσουν τους 70 μέσω στοχευμένων κινήσεων και με τη συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτείας και επιχειρηματιών.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων ανέφερε επίσης ότι πρωτεύουσα ευθύνη είναι η προστασία του περιβάλλοντος και στόχος να ωφελούνται και ο προορισμός αλλά και οι επιβάτες.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε ότι το 2006 υπήρχαν 140 πλοία στη Μεσόγειο, ενώ το 2007 θα λειτουργήσουν ακόμα 43 πλοία. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Τζωάννος υπογράμμισε ότι με τη συνεργασία όλων μπορεί να γίνει προσπάθεια για ανάπτυξη της κρουαζιέρας και επαναφορά της ελληνικής σημαίας στα πλοία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή