Η Elmec Sport ολοκλήρωσε επένδυση 12 εκατ. ευρώ

Η Elmec Sport ολοκλήρωσε επένδυση 12 εκατ. ευρώ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαινιάζεται σήμερα το δεύτερο «Factory Outlet» του ομίλου Elmec Sport στο εμπορικό πάρκο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση μιας επένδυσης συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ. Το νέο πολυκατάστημα διαφέρει σε πολλά σημεία σε σχέση με το πρώτο που λειτουργεί στο Νέο Φάληρο, με κυριότερη τη διάθεση των συλλογών σε ένα ενιαίο επίπεδο, κι έναν συμπληρωματικό εξώστη, διάταξη που εκτιμάται ότι διευκολύνει σημαντικά τις αγορές. Η νέα αυτή διάταξη θα περιλαμβάνει τις σειρές που ήδη οι πελάτες γνωρίζουν από το κατάστημα του Φαλήρου, αλλά και συλλογές νέων brands που η Elmec σχεδιάζει να φέρει από το εξωτερικό. Ο χώρος αγγίζει τα 13.000 τ.μ., στα οποία θα στεγάζονται περί τα 100 shop-in-shop. Οι πωλήσεις του νέου Factory Outlet αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 30 – 40 εκατ. ευρώ, κατά τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του, ενώ σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου θα υπάρξουν και κέρδη. Μάλιστα, οι πωλήσεις ανά τ.μ. αναμένεται να ξεπεράσουν τις αντίστοιχες που πραγματοποιεί το αντίστοιχο κατάστημα του Φαλήρου.

Οσον αφορά τις λοιπές δραστηριότητες του ομίλου, η απώλεια της συνεργασίας με την αμερικανική εταιρεία Nike για τις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου, από τον περασμένο Ιούνιο, κατέστη οδυνηρά αισθητή κατά το 9μηνο της τρέχουσας χρήσης. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε 6,23 εκατ. ευρώ το 9μηνο φέτος έναντι 15,73 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ τα κέρδη EBITDA υποχώρησαν σε 15,62 εκατ. ευρώ φέτος από 26,3 εκατ. ευρώ πέρυσι. Μικρή αύξηση σημείωσε ο κύκλος εργασιών του ομίλου πάντως, διαμορφούμενος σε 132,16 εκατ. ευρώ το 9μηνο φέτος έναντι 130,59 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ο όμιλος διατηρεί τη χονδρική διάθεση των συλλογών Nike και Converse για τις αγορές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαΐου του 2009. Επιπλέον, εξακολουθεί να αναπτύσσει την αλυσίδα καταστημάτων exclusive sports, η οποία διαθέτει αποκλειστικά είδη Nike, στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Συνολικά, η Elmec Sport διαθέτει σήμερα 119 σημεία λιανικής πώλησης, 58 που πωλούν αθλητικά είδη, εκ των οποίων 33 στην Ελλάδα, 20 στη Ρουμανία και 5 στη Βουλγαρία, 57 που πωλούν casual ενδύματα, 40 στην Ελλάδα, 16 στη Ρουμανία και 1 στη Βουλγαρία, καθώς και 4 καταστήματα πώλησης των εσωρούχων Women’s Secret, 3 στην Ελλάδα και 1 στη Βουλγαρία. Για την οικονομική χρήση 2006, η διοίκηση του ομίλου αναμένει πωλήσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 11 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή