EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συνεργασία νέα εταιρεία παραγωγής αιολικής ενέργειας

Η DIONIC ΑΕΒΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε., η οποία εξειδικεύεται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προχωρεί στην ίδρυση ανώνυμης εταιρείας με αντικειμενικό σκοπό την παραγωγή αιολικής ενέργειας. Η συνεργασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικού συμβολαιογραφικού προσυμφώνου, το οποίο είχε υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 2005. Η νέα ανώνυμη εταιρεία θα προχωρήσει στην κατασκευή και διαχείριση αιολικού πάρκου δυναμικότητας 46 MW στο Νομό Κορινθίας. Αξίζει να τονιστεί ότι σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση σταθμών ανεμομέτρησης, καθώς επίσης και την τελική εγκατάσταση του αιολικού πάρκου, έχει εξασφαλιστεί η έγκριση του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου.

Ανάκληση αυτοκινήτων

Ανακαλούνται αυτοκίνητα Fiat (Stilo – N. Panda – Punto – Idea – G. Punto) και Lancia (Musa – Ypsilon) με κινητήρα 1.1, 1.2 και 1.4 8V και 16V για έλεγχο και πιθανή αντικατάσταση της τροχαλίας στροφαλοφόρου άξονα. Οπως ενημέρωσε χθες η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή η ανάκληση αφορα συνολικά 1.606 οχήματα μάρκας Fiat και 383 οχήματα μάρκας Lancia, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με επιστολή από την εταιρεία Fiat Auto Hellas που είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας για να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Επικίνδυνοι αναπτήρες

Αποσύρονται από την αγορά αναπτήρες Block House με κωδικό 39017 κινέζικης προέλευσης, καθώς δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας. Αναπτήρας αυτού του τύπου σύμφωνα με καταγγελία του ΚΕΠΚΑ εξερράγη όταν βρέθηκε εκτεθειμένος σε υψηλή θερμοκρασία. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή η εταιρεία Μινωική Advertising T. Μητρακούδη & Σια E.E., εισήγαγε 200.000 τεμάχια και ήδη έχει ενημερώσει τους περίπου 200 πελάτες της, αφού οι αναπτήρες αυτοί διετίθεντο δωρεάν για διαφημιστικούς σκοπούς. Εχει αποσυρθεί το 10% των εισαχθέντων αναπτήρων.

Νέο συνταξιοδοτικό

Ενα νέο προϊόν στο χώρο των Συντάξεων προσφέρει η International Life. Πρόκειται για το «Inlife Σίγουρη Σύνταξη», που αποτελεί ένα κλασικό συνταξιοδοτικό με πολλαπλές εγγυήσεις και παροχές. Το «Inlife Σίγουρη Σύνταξη» εξασφαλίζει εφάπαξ κεφάλαιο στη λήξη του συμβολαίου, το οποίο είναι το σύνολο 2 ετήσιων συντάξεων συν την πρώτη μηνιαία σύνταξη, που μεταφράζεται στην είσπραξη την προκαθορισμένη από τον ασφαλισμένο ημέρα συνταξιοδότησης, του ποσού 25 μηνιαίων συντάξεων. Παράλληλα παρέχει την ισόβια μηνιαία είσπραξη του προκαθορισμένου ποσού συντάξεως, από το δεύτερο μήνα συνταξιοδότησης, πληθωριστική αναπροσαρμογή και δυνατότητα καταβολής έκτακτων χρηματικών ποσών με στόχο την αύξηση του ποσού συντάξεως, εφόσον ο ασφαλισμένος το επιθυμεί. Το «Inlife Σίγουρη Σύνταξη» έχει εγγυημένο επιτόκιο 3% ετησίως και μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις καλύψεις του κλάδου ζωής.

Ημερίδα για έρευνα και τεχνολογία

«Επενδύουμε στην έρευνα, συνεργαζόμαστε για την ανάπτυξη», είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνει σήμερα η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στόχος της εκδήλωση είναι η ενίσχυση της συνεργασίας επιχειρήσεων και ερευνητικού δυναμικού για την προώθηση της ανάπτυξης μέσω επενδύσεων στην έρευνα και τεχνολογία. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι των επιχειρήσεων αλλά και των ερευνητικών φορέων της χώρας.

Νέο εργοστάσιο Καλλιμάνης

Ενα ακόμη εργοστάσιο δημιουργεί ο όμιλος Καλλιμάνης ο οποίος πρόσφατα ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης των καταναλωτών για τα φρεσκοκατεψυγμένα αλιεύματα, κλάδος στον οποίο διατηρεί το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. O όμιλος διαθέτει 5 θυγατρικές εταιρείες σε Αίγιο και Λευκάδα και τρία σε λειτουργία εργοστάσια, απασχολώντας συνολικά 250 άτομα προσωπικό, ενώ πραγματοποιεί και εξαγωγές στην Ευρώπη και σε χώρες εκτός Ε.Ε.

Η Notos Com στο 9μηνο

Μεικτή είναι η εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου Notos Com στο 9μηνο του 2006. Ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 6,58%, στα 211,89 εκατ. ευρώ, από 198,80 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ τα προ φόρων κέρδη είναι ελαφρώς μειωμένα το 9μηνο φέτος, διαμορφούμενα σε 20,03 εκατ. ευρώ, από 21,99 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα κέρδη μετά φόρων είναι επίσης μειωμένα σε 12,89 εκατ. ευρώ φέτος έναντι 14,99 εκατ. ευρώ πέρυσι, επιβαρυμένα κατά 1,82 εκατ. ευρώ, με πρόσθετους φόρους εισοδήματος παρελθουσών χρήσεων πού προέκυψαν από ολοκλήρωση φορολογικού ελέγχου της Notos Com Συμμετοχές Α.Ε. για τα έτη 2003 και 2004. Επίσης, μικρή υστέρηση παρουσιάζει και το περιθώριο μεικτό κέρδους του ομίλου Notos Com, διαμορφούμενο σε 45,31% το 9μηνο φέτος από 44,33% το 9μηνο πέρυσι, εξέλιξη που αποδίδεται στην παρατεταμένη περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων φέτος. Αυξημένο είναι τέλος το μικτό κέρδος του Notos Com, αγγίζοντας τα 94,99 εκατ. ευρώ το 9μηνο φέτος από 90,09 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Εκθεση τουρισμού στην Αργεντινή

Στην Διεθνή Εκθεση Τουρισμού FIT (Feria Internacional de Tourismo de America Latina) συμμετείχε, τις προηγούμενες ημέρες ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στο Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής. Τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου έγιναν παρουσία του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γεώργιου Καλατζή από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Δημήτριο Λαμπαδάριο. Σε συνάντηση που είχε ο κ. Λαμπαδάριος με τον υφυπουργό Τουρισμού της Αργεντινής κ. Enrique Meyer συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στον τουρισμό και η υπογραφή Πρωτοκόλλου Τουριστικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ συναντήθηκε και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Aerolinas Argentinas κ. Carlos Arias και συζήτησε το θέμα ενδεχόμενης σύνδεσης των δύο κρατών με απευθείας πτήσεις προς και από την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή