Διεύρυνση συνεργασίας μεταξύ ΑΓΝΟ και αρτοποιών

Διεύρυνση συνεργασίας μεταξύ ΑΓΝΟ και αρτοποιών

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρύνουν τη συνεργασία τους οι αρτοποιοί με τη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ. Μετά το φρέσκο γάλα και τους χυμούς που πωλούνται εδώ και λίγο καιρό προς 0,89 ευρώ και 1 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα, αρχίζει άμεσα η διανομή του σοκολατούχου γάλακτος της ΑΓΝΟ σε τιμή πώλησης που δεν θα υπερβαίνει τα 0,90 ευρώ στη συσκευασία των 500 ml, αρκετά φθηνότερα από τα άλλα επώνυμα γάλατα της ίδιας κατηγορίας. H διανομή του αρχίζει σήμερα, ενώ πρόκειται να υποστηριχθεί διαφημιστικά, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα. «Ηταν κάτι που θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε να γίνει, αφού το σοκολατούχο γάλα διατηρεί μεγάλο μερίδιο στις πωλήσεις του κάθε αρτοποιείου, φθάνοντας έως και το 30%», δηλώνει ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων κ. Ανδρέας Χρήστου, συμπληρώνοντας πως «οι τιμές στα άλλα επώνυμα σοκολατούχα γάλατα του μισού λίτρου φθάνουν έως το 1,43 ευρώ το λίτρο». O κ. Χρήστου αναφέρει επίσης ότι η διαχείριση του προϊόντος αυτού (εκτίμηση κατανάλωσης κ.ά.) -το οποίο έχει διάρκεια ζωής δύο ημέρες παραπάνω από το λευκό παστεριωμένο γάλα- θα ανήκει στην ΑΓΝΟ, σημειώνοντας ότι η τιμή των 0,90 ευρώ θα ισχύει έως το τέλος περίπου του 2007.

O πρόεδρος της Συντεχνίας χαρακτηρίζει ικανοποιητική τη μέχρι σήμερα συνεργασία με την εταιρεία, η οποία δεν αποκλείεται να συνεχισθεί και πέραν του 2007. O κ. Χρήστου αναφέρει ότι χρήση της συμφωνίας για χαμηλές τιμές στο φρέσκο γάλα και τους χυμούς ΑΓΝΟ, έχει γίνει από 750 αρτοποιεία στην Αθήνα μόνο. Οσο για τις «κόντρες» από άλλες εταιρείες σε ό,τι αφορά τη χρήση των ψυγείων εντός των αρτοποιείων, δεν έχουν εκλείψει, όπως λέει, αλλά ούτε και ενταθεί.

Εχοντας ως στόχο η Συντεχνία να προσφέρονται μέσα από τα αρτοποιεία χαμηλότερες τιμές σε γάλα και χυμούς, είχε έρθει σε επαφή με διάφορες επιχειρήσεις του κλάδου, αλλά μόνον η ΑΓΝΟ ανταποκρίθηκε και έτσι πριν από ενάμιση μήνα ξεκίνησε η διάθεση του φρέσκου γάλακτος στην τιμή των 0,89 ευρώ και των χυμών στην τιμή του ενός ευρώ το λίτρο. Σήμερα η συνήθης λιανική τιμή ανά λίτρο γάλακτος που συναντά κανείς στους φούρνους και άλλα μικρά σημεία πώλησης κυμαίνεται στο 1,40 ευρώ και των χυμών στο 1,85 ευρώ.

Ζητούν συνάντηση με τον κ. Σιούφα

Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημ. Σιούφα ζητεί η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων με θέμα, τι άλλο, παρά την ολοκλήρωση έψησης άρτου και αρτοσκευασμάτων μέσα από τα σούπερ μάρκετ. Οι αρτοποιοί θα θίξουν το ζήτημα των εισαγωγών έτοιμης ζύμης και της επισήμανσης της χώρας προέλευσης στο τελικό προϊόν, υποστηρίζοντας πως «σε κανένα σούπερ μάρκετ στο οποίο ζεσταίνεται αυτό το ψωμί δεν υπάρχει επισήμανση για το πού και πότε παράχθηκε και από ποιον αυτό το προϊόν». H επιστολή προς τον κ. Σιούφα συνοδεύεται από στοιχεία της ΕΣΥΕ αναφορικά με τις εισαγωγές που πραγματοποιούνται σε ζύμες αρτοποίησης. Σύμφωνα με αυτά, στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2006 εισήχθησαν 6,7 εκατ. κιλά ζύμες αρτοποίησης, εκ των οποίων το 93% προήλθε από την E.E. των «25».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή