Επέκταση με μετοχικές συνεργασίες για την Ευρωπαϊκή Πίστη

Επέκταση με μετοχικές συνεργασίες για την Ευρωπαϊκή Πίστη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετοχικές συνεργασίες και επέκταση εκτός Ελλάδος εξετάζει η διοίκηση της ασφαλιστικής Ευρωπαϊκή Πίστη, επιδιώκοντας μεταξύ άλλων κεφαλαιακή ισχυροποίηση σ’ ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Σε δηλώσεις του χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε σε τρεις βαλκανικές αγορές, που εξετάζονται προς επέκταση είτε με διεύρυνση των υφιστάμενων συνεργασιών της με χρηματοπιστωτικούς ομίλους είτε με τη σύναψη νέων συμφωνιών.

Ο κ. Γεωργακόπουλος χαρακτήρισε υποτιμημένη τη μετοχή της εταιρείας, καθώς σύμφωνα με την ανάλυση με βάση τα στοιχεία του 2005, η Ευρωπαϊκή Πίστη παρουσιάζει το χαμηλότερο P/E σε σχέση με τις άλλες εισηγμένες ασφαλιστικές εταιρείες. Η διοίκηση της εταιρείας εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξη σε σχέση με τις προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς, επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη να συνεχιστεί η πολιτική εξυγίανσης του υπουργείου Ανάπτυξης. Στα ισχυρά σημεία της Ευρωπαϊκής Πίστης, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, είναι το γεγονός ότι αποτελεί τη μοναδική εισηγμένη που βελτίωσε την καθαρή της θέση με την προσαρμογή στα ΔΛΠ, καταγράφοντας αύξηση 13%, ενώ παράλληλα με τη βελτίωση της κερδοφορίας της δεν εμφανίζει καμία δανειακή επιβάρυνση. Σημειώνεται ότι στο τέλος του εννεαμήνου τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή της θέση διαμορφώθηκε στα 22,5 εκατ. ευρώ. Η ασφαλιστική παραγωγή στον κλάδο ζωής ανήλθε στα 8,4 εκατ. ευρώ και στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων στα 29,5 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκηση υπεραμύνθηκε της αξιοπιστίας της εταιρείας, η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, «στα 29 χρόνια λειτουργίας της δεν έχει καθυστερήσει ούτε μία ημέρα την πληρωμή των υποχρεώσεών της σε φόρους, αποζημιώσεις ασφαλισμένων ή ασφαλιστικές εισφορές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή