Μπλόκο στην αγορά από την 4ήμερη απεργία των κτηνιάτρων

Μπλόκο στην αγορά από την 4ήμερη απεργία των κτηνιάτρων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα στην αγορά των Χριστουγέννων όσον αφορά τα κρέατα και τα ζωοκομικά προϊόντα αναμένεται να δημιουργήσει η τετραήμερη απεργία -από τις 15 έως και τις 19 Δεκεμβρίου- που έχουν κηρύξει οι κτηνίατροι δημόσιοι υπάλληλοι. Κύριο αίτημα της κινητοποίησης, η άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων κτηνιάτρων προκειμένου να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις των κτηνιατρικών υπηρεσιών της χώρας και να διασφαλιστεί η πραγματοποίηση των αναγκαίων κτηνιατρικών ελέγχων.

Η απεργιακή κινητοποίηση αποφασίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ), καθώς τα αιτήματα του κλάδου χρονίζουν και η ικανοποίησή τους έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια των τροφίμων και τη δημόσια υγεία. Οπως τόνισαν χθες οι εκπρόσωποι του κλάδου σε συνέντευξη Τύπου, υπάρχουν 931 κτηνίατροι, ενώ οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις φτάνουν τις 1.500, οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες των ελέγχων σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Οι κτηνίατροι αυτοί κατανέμονται στις υπηρεσίες των 54 νομαρχιών, στα σημεία εισόδου προϊόντων στη χώρα, στα αγροτικά ιατρεία και στις κεντρικές υπηρεσίες» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ένωσης κ. Αντώνης Πανούσης. Ειδικά για την περιοχή της Αττικής υπολογίζεται ότι υπάρχουν 20 κτηνίατροι, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τα χιλιάδες καταστήματα που πωλούν, συσκευάζουν και διαθέτουν κρέας και κτηνοτροφικά προϊόντα. «Δεν θα πρέπει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο να ελεγχθεί κάθε κατάστημα;» αναρωτήθηκε ο γενικός γραμματέας τη ΠΕΚΔΥ κ. Παναγιώτης Τριανταφύλλου.

Οι εκπρόσωποι της ΠΕΚΔΥ τόνισαν ότι οι μέρες της απεργίας είναι κρίσιμες για την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς των Χριστουγέννων. Εκτός από τη στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών η ΠΕΚΔΥ ζητεί την κάλυψη των αναγκών των κτηνιατρικών υπηρεσιών σε εργαστηριακό εξοπλισμό, την αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, την αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης για τις μετακινήσεις εκτός έδρας καθώς και την εξασφάλιση μισθού νεοδιοριζόμενου κτηνιάτρου ύψους 1.300 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή