ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ιταλικά χέρια η «Prince Oliver»

Εκ βάθρων αναδιάρθρωση διέρχεται τους τελευταίους μήνες η εταιρεία P&O Trend A.E., η οποία διαχειρίζεται το σήμα «Prince Oliver» στην Ελλάδα και την Κύπρο, εκλογικεύοντας τόσο το δίκτυο σημείων λιανικής πώλησης όσο όμως και τα κόστη της. Πλέον η εταιρεία έχει περάσει στα χέρια του ομίλου εταιρειών παραγωγής κι εμπορίας ενδυμάτων Paoloni, συμφερόντων Ιταλών επενδυτών, οι οποίοι είναι σήμερα βασικοί μέτοχοι, διαθέτοντας ποσοστό 90% της P&O Trend Α.Ε.

Νέος όμιλος

Η τελευταία, πέρα από το σήμα «Prince Oliver», διαχειρίζεται επίσης τη χονδρική πώληση του brand «Pal Zileri», ενώ στον όμιλο επιχειρήσεων που σχηματίζεται πλέον, θα συμπεριληφθούν επίσης οι εταιρείες K. M. Hellas A.E., που λειτουργεί τα καταστήματα «Karen Millen» στην ελληνική και κυπριακή αγορά, καθώς και Ten Stars A.E., η οποία αναπτύσσει το νέο concept της σειράς «Business Arena». Η τελευταία πρόκειται να υποστεί σημαντικές διαφοροποιήσεις μέσα στο 2007, ανανεώνοντας τόσο το ύφος των διατιθέμενων συλλογών όσο και την εικόνα των αντίστοιχων καταστημάτων. Η αναδιάρθρωση των λειτουργιών των εταιρειών πρόκειται να καταστεί εμφανής ήδη από την τρέχουσα χρήση, οπότε αναμένεται σημαντική βελτίωση των μεγεθών τους. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του υπό σχηματισμόν ομίλου, κ. Περικλή Γκιόλια, οι ενοποιημένες πωλήσεις στο τέλος του 2006 θα κυμανθούν μεταξύ 23-24 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 35% συγκριτικά με το 2005, ενώ τα κέρδη θα ανέλθουν σε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τα μεγέθη αυτά δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με το προηγούμενο έτος.

«Η είσοδος του ιταλικού ομίλου σηματοδοτεί τη φάση ανανέωσης για τα brands που διαχειριζόμαστε, τόσο σε επίπεδο χαρακτήρα όσο όμως και ανθρώπινου δυναμικού, με την είσοδο νέων προσώπων σε θέσεις-κλειδιά», σημειώνει ο κ. Γκιόλιας, υπογραμμίζοντας πως σε ό,τι αφορά τη σειρά «Business Arena», οι αλλαγές θα είναι εμφανείς από το δεύτερο εξάμηνο του 2007. «Σήμερα λειτουργούν 4 καταστήματα της αλυσίδας αυτής και προβλέπεται η εκτενέστερη επέκτασή τους με περισσότερα το προσεχές διάστημα, και με την μέθοδο του franchising». Ηδη, την ερχόμενη εβδομάδα εγκαινιάζεται η νέα μορφή της αλυσίδας, στο κατάστημα «Business Arena» της Κηφισίας. Περαιτέρω, λειτουργούν 13 καταστήματα «Prince Oliver» και 9 καταστήματα «Karen Millen», με το σύνολο των καταστημάτων να ανέρχεται σε 34. Ικανοποιητικά εξελίσσεται, εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Γκιόλια, η ανάπτυξη του brand «Pal Zileri», τόσο μέσω της χονδρικής πώλησης, όσο και στο shop-in-a-shop που λειτουργεί στο πολυκατάστημα Attica. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι η νέα διοίκηση επικεντρώνεται πλέον στην ισχυροποίηση του brand name «Prince Oliver», ενώ στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των λειτουργιών των επιμέρους εταιρειών αλλά και την καλύτερη διαχείριση των εμπορευμάτων, προχώρησε στο κλείσιμο των τριών από τα τέσσερα outlets που λειτουργούσε, διατηρώντας μόνο ένα, στο Μοσχάτο. Σε αυτό, διατίθενται οι παλαιότερες συλλογές με έκπτωση που αγγίζει ακόμη και το 70%, συνεισφέροντας μάλιστα στον ενοποιημένο ετήσιο κύκλο εργασιών με 7%. Οσον αφορά στον ιταλικό όμιλο Paoloni, ειδικεύεται στην παραγωγή ενδυμάτων, πραγματοποιώντας ετήσιες πωλήσεις της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ.