Τα νέα μέτρα που ισχύουν στα αεροδρόμια αύξησαν τις πωλήσεις των ΚΑΕ

Τα νέα μέτρα που ισχύουν στα αεροδρόμια αύξησαν τις πωλήσεις των ΚΑΕ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική απήχηση στα έσοδα των ΚΑΕ είχαν τα νέα μέτρα που ισχύουν στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια από τις 6 Νοεμβρίου 2006. Χθες συμπληρώθηκαν 30 ημερολογιακές ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η εταιρεία εμφανίζει αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός της διακίνησης των ειδικών συσκευασιών για τα αρώματα από την εταιρεία, κατατάσσουν την εισηγμένη στις πρώτες θέσεις μεταξύ των άλλων ανταγωνιστών της στην Ευρωζώνη.

Η διοίκηση της εταιρείας που ασκείται από τους βασικούς μετόχους Τζώρτζη και Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γενικό διευθυντή Γιώργο Βελέντζα, στοχεύει στη στρατηγική επέκταση της εξαγορασθείσης εταιρείας Links, με την ανάπτυξη καταστημάτων σε Βρετανία, ΗΠΑ και Χονγκ Κονγκ, όπου ήδη διαθέτει παρουσία, αλλά και την είσοδό της στην ευρύτερη Ασία (Κίνα, Ιαπωνία, Ταϊβάν κ.λπ.). Ταυτόχρονα εξετάζονται περιπτώσεις εξαγορών επιχειρήσεων εκτός των ελληνικών συνόρων. Σήμερα οι ξένοι θεσμικοί ελέγχουν το 18% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης των ΚΑΕ, για το 2006 τα καθαρά κέρδη της εισηγμένης θα αυξηθούν μεταξύ 16%-19% (44-45 εκατ. ευρώ), οι πωλήσεις θα τρέξουν κατά 11%-15% (290-300 εκατ. ευρώ) και η λειτουργική κερδοφορία (ebitda) θα ενισχυθεί σε ποσοστό 10%-12% (64-65 εκατ. ευρώ).

Στο ύψος των 35,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων του ομίλου ΚΑΕ στο εννεάμηνο του 2006, έναντι 32,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2005, σημειώνοντας αύξηση κατά 10,0% ενώ τα κέρδη προ φόρων μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 51 εκατ. ευρώ από 47,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 7,5%. Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,681 ευρώ από 0,619 ευρώ (+10%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή