Εκτιμήσεις της Eurobank για το Χ.Α. το 2007

Εκτιμήσεις της Eurobank για το Χ.Α. το 2007

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίπεδο των 4.680 μονάδων τοποθετούν τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. στο τέλος του 2007, τα στελέχη της Eurobank χρηματιστηριακής. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισαν ότι τους πρώτους μήνες του 2007 ενδέχεται να υπάρξει μια αβεβαιότητα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα. Ωστόσο, στη συνέχεια οι χρηματιστηριακές αγορές αναμένεται να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς οι μετοχές είναι σε χαμηλές αποτιμήσεις σε σχέση με την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας.

Ειδικότερα για τη Σοφοκλέους οι προβλέψεις των στελεχών της πρώτης χρηματιστηριακής εταιρείας στην Ελλάδα, κάνουν λόγο για κίνηση του Γενικού Δείκτη μεταξύ 4.670 και 4.680 μονάδων μέχρι το τέλος του 2007, με μια στάση το πρώτο τρίμηνο του 2007 στο επίπεδο των 4.450 μονάδων. Επίσης, πρόσθεσαν την άποψη ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της και το νέο οικονομικό έτος. Αναφορικά με το ευρωπαϊκό επιτόκιο εκφράσθηκε η θέση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προβλέπεται να αυξήσει τα επιτόκια στο 4% έως το τέλος του 2007, ενώ για τα αμερικανικά επιτόκια η θέση της Εurobank χρηματιστηριακής είναι ότι θα καθυστερήσει η αποκλιμάκωσή τους. Το προτεινόμενο χαρτοφυλάκιο από την Eurobank για επενδυτές μεσαίου κινδύνου περιλαμβάνει ομόλογα 50%, μετοχές 20%, μετρητά 18% και εναλλακτικές επενδύσεις (hedge funds κ. λπ.) 12%. Σε ό, τι αφορά την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, η Eurobank θεωρεί ως λογικό στόχο την ισοτιμία 1,30.

Σε σχετική ερώτηση για την ΕΧΑΕ απάντησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εurobank Νίκος Καραμούζης, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι τράπεζες κατάφεραν να εξυγιάνουν και να αναπτύξουν το Χρηματιστήριο, να τονώσουν τον χρηματιστηριακό θεσμό και σήμερα να ελέγχουν πάνω από το 30% των μετοχών.

Η ΕΧΑΕ, είπε ο κ. Καραμούζης, θα πρέπει να διατηρήσει την ανεξαρτησία της, ωστόσο θα πρέπει να ενδυναμώσει τις επιδόσεις της εν όψει οποιωνδήποτε ενδεχόμενων συζητήσεων για συμμαχίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή