Επενδύσεις 220 εκατ. ευρώ στην πενταετία από τη «Χαλυβουργική»

Επενδύσεις 220 εκατ. ευρώ στην πενταετία από τη «Χαλυβουργική»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Χαλυβουργική» του ομίλου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, δημιούργησε 400 νέες θέσεις εργασίας την τελευταία πενταετία, υλοποιώντας επενδύσεις ύψους 220 εκατ. ευρώ χωρίς επιδοτήσεις.

Αυτό ανέφερε χθες ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γ. Σκινδήλιας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών συνεργασίας με την ιταλική εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων παραγωγής χάλυβα Danieli. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε χθες τη λειτουργία του και η δεύτερη γραμμή ελασματουργείου, που θα επιτρέψει στη Χαλυβουργική να παράγει πάνω από 1 εκατ. τόνους επιμήκων προϊόντων (μπετόβεργες), με αποτέλεσμα το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στην Ελλάδα να ξεπερνά το 50%. Με τον τριπλασιασμό των πωλήσεων της Χαλυβουργικής τα τελευταία τρία χρόνια, το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών χάλυβα στην Ελλάδα έγινε θετικό.

Σε δύο φάσεις

Η πρώτη φάση του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 150 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε το 2004 και περιελάμβανε ένα νέο σύγχρονο χαλυβουργείο και την εγκατάσταση του πλέον σύγχρονου ελασματουργείου για επιμήκη προϊόντα στον κόσμο. Η δεύτερη φάση των επενδύσεων της Χαλυβουργικής, συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ, αφορά την εγκατάσταση του δευτέρου ελασματουργείου για επιμήκη προϊόντα της εταιρείας, καθώς και δύο νέες μονάδες παραγωγής πλέγματος δυναμικότητος 150.000 τόνων ετησίως.

Ο Τζιανπέτρο Μπενεντέτι διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής Danieli, προμηθεύτριας εταιρείας μηχανολογικού εξοπλισμού της Χαλυβουργικής, δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις της ελληνικής εταιρείας είναι από τις καλύτερες και πιο σύγχρονες στον κόσμο (υπάρχουν άλλες δύο ανάλογες παγκοσμίως).

Στην εκδήλωση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, ο πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίου Γιάννης Μυτιληναίος, ο κ. Παναγιώτης Μπήτρος πρόεδρος του φερώνυμου ομίλου και ο κ. Χρήστος Ρόκκας του ομώνυμου ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή