Προσλαμβάνει και δεύτερο σύμβουλο η ΕΧΑΕ

Προσλαμβάνει και δεύτερο σύμβουλο η ΕΧΑΕ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα χρόνου είναι η πρόσληψη και δεύτερου συμβούλου -μετά τη Macenzy- για την ΕΧΑΕ. Στόχος είναι να προετοιμασθεί το έδαφος ώστε μέσα στο 2007 να γίνει η στρατηγική κίνηση που θα περιλαμβάνει είτε εξαγορά είτε συμμαχία με ξένο χρηματιστήριο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Χ.Α. και διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Σπύρος Καπράλος, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης σε αναλυτές, υποστήριξε ότι εξετάζεται η επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους για το 2007. Ταυτόχρονα σε λιγότερο από 6 μήνες από σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της ΕΧΑΕ στο νέο ιδιόκτητο κτίριο επί της Λεωφόρου Αθηνών 108-110, που θα μετονομασθεί σε Λεωφόρο Σοφοκλέους με απόφαση που έχει ήδη λάβει ο δήμαρχος Αθηναίων. Το κτίριο ανεγείρεται αυτή τη περίοδο από τη τεχνική εταιρεία Μπάμπης Βωβός με τη μέθοδο της αντιπαροχής και παράλληλα η ΕΧΑΕ θα λάβει συμπληρωματική παροχή σε χρήμα, η οποία ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ.

Για την ΕΧΑΕ, οι βασικές προτεραιότητες για το 2007 είναι η άμεση λειτουργία του κοινού χρηματιστηριακού κώδικα, η διάθεση των νέων προϊόντων Etf, η ενδυνάμωση το μέλλον της αγοράς Παραγώγων, οι ανοιχτές πωλήσεις και η δημιουργία της ημιεποπτυεόμενης αγοράς (semi regulated market).

Αύξηση κατά 118% σημείωσαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ (14,36 ευρώ 1,84%) μετά από φόρους στο εννεάμηνο του 2006. Ανήλθαν σε 42,6 εκατ. ευρώ έναντι 19,5 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η αύξηση αυτή προέρχεται από τη σημαντική ενίσχυση των εσόδων του Ομίλου κατά 65% στα 86,8 εκατ. ευρώ, που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων από την διαπραγμάτευση και εκκαθάριση στην αγορά μετοχών του Χ.Α. (μέση ημερήσια αξία συναλλαγών 341 εκατ. το εννεάμηνο 2006 έναντι 206 εκατ. το εννεάμηνο 2005) και παρά την επιβράδυνση της συναλλακτικής δραστηριότητας στο Χ.Α. κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο.

Η μητρική εταιρεία, στο εννεάμηνο 2006 παρουσιάζει έσοδα από μερίσματα 30,1 εκατ. ευρώ έναντι 56,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τέλος, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους ανέρχονται σε 25,6 εκατ. ευρώ έναντι 55,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή